Метеорологи закликали готуватися до аномальної спеки
Метеорологи закликали готуватися до аномальної спеки

Метеорологи закликали готуватися до аномальної спеки

Відразу кілька країн продовжують страждати від аномально високих температур. Спека встановилася на півдні Європи, а також у США та Китаї.

Всесвітня метеорологічна організація попереджає, що пік спеки ще не настав і у серпні буде чергове підвищення темератур. В організації закликали всі країни готуватись та адаптуватись до більш інтенсивних та екстремальних температур. Про це у вівторок, 18 липня, попереджає .

В організації зазначили, що спека може стати причною сплеску сертності у світі.  

“Це викликає занепокоєння, оскільки високі температури вночі особливо небезпечні для здоров’я людини, тому що організм не може відновитися після спекотного дня, що призводить до збільшення випадків серцевих нападів і смертей”, – йдеться у повідомленні.

Старший радник ВМО з питань екстремальної спеки Джон Нейрн заявив, що країни мають підготуватись та адаптуватись до того, що з часом температура у світі буде більш екстремальною.

У той же час, він звернув увагу, що багато міст ігнорують цю проблему і під час проєктування будинків та облаштвання робочих місць не враховують проблему підвищення температур. 

Нагадаємо, з 3 по 10 липня світ пережив найспекотніший тиждень з коли-небудь зареєстрованих. Аномально спекотна погода встановилася у США та країнах Південної Європи. Так, у Європі температура вже сягає +40 градусів за Цельсієм.



Теги за темою
прогноз погоди
Джерело матеріала
loader
loader