Богданець Андрій Володимирович
Богданець Андрій Володимирович

Богданець Андрій Володимирович

Богданець Андрій Володимирович

Народний депутат України IX скликання

Дата рождения: 13/07/1983

Место рождения: смт. Рокитне Рівненської області

Дети: Двоє дорослих синів

Український політик та громадський діяч. Народний депутат України IX скликання, фракція "Слуга Народу". Засновник благодійної організації "Благодійний фонд Андрія Богданця "Допоможемо разом".

Сім’я

Народився 13 липня 1983 року у смт. Рокитне Рівненської обл.

У віці 9 років разом із сім’єю переселилися до с. Покропивна Козівського району Тернопільської області через катастрофу на Чорнобильській АЕС, оскільки смт. Рокитне потрапило у зону радіоактивного забруднення та було віднесено до зони гарантованого добровільного відселення.

Батько – Богданець Володимир Петрович.

Мати – Богданець Галина Павлівна.

Має двох дорослих синів.

Освіта

2000 рік: закінчив Козівську гімназію.

2005 рік: закінчив Тернопільську академію народного господарства, отримав диплом бакалавра за спеціальністю "Комп’ютерна інженерія".

2006 рік: закінчив Тернопільський державний економічний університет, отримав повну вищу освіту за спеціальністю "Комп’ютерні системи та мережі", здобув кваліфікацію інженера-системотехніка.

2020 рік: закінчив Західноукраїнський національний університет у 2020 році, отримав диплом магістра за спеціальністю "Публічне управління та адміністрування".

2023 рік: поступив до Науково-дослідного інституту приватного права і підприємництва імені академіка Ф.Г. Бурчака Національної академії правових наук України для здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю "Право".

Кар’єра в бізнесі та політиці

2003-2010 роки: працював у сімейному бізнесі.

2010-2011 роки: помічник голови правління з технічних питань у ПрАТ "Птахофабрика Тернопільська".

2011-2012 роки: заступник директора з комерційних питань у ПП "Логістбуд".

2012-2019 роки: менеджер з логістики, директор з організаційних питань у ПрАТ "Птахофабрика Тернопільська".

2019 рік: обраний народним депутатом України IX скликання від партії "Слуга Народу" за 163 виборчим округом (м. Тернопіль).

Член Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики, голова підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі. Голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів незаконного та неефективного проведення органами державної влади, органами місцевого самоврядування заходів щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції земельних відносин (земельної децентралізації). Голова міжфракційного депутатського об'єднання "Депутатська аграрна рада". Співголова Депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою Ірак.

За час депутатства став співавтором більше 150 законопроєктів та проєктів постанов. Найбільш значущими з них вважає:

  • проєкт закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення", реєстраційний номер – 2178-10, став Законом №552-IX;
  • проєкт закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій", реєстраційний номер – 3526, став Законом 1259-IX;
  • проєкт закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення цінової стабільності у період дії воєнного стану", реєстраційний номер – 7239;
  • проєкт закону "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за перевищення граничного рівня цін на товари та вартості послуг в умовах воєнного стану", реєстраційний номер – 7202;
  • проєкт закону "Про внесення змін до статті 70 Основ законодавства України про охорону здоров’я (щодо роботи військово-лікарських комісій)", реєстраційний номер – 9154, став Законом № 3079-IX;
  • проєкт постанови "Про звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо передачі в безоплатне користування комплексів споруд Почаївської Успенської лаври та Києво-Печерської лаври Православній Церкві України", реєстраційний номер – 8012.

Нагороди

Грамота Верховного Архиєпископа Києво-Галицького Святослава за захист українського народу, засвідчений мужністю і відвагою у протистоянні ворогові в гарячих точках Сходу України.

Медаль "Захисникам Вітчизни".

Відзнака "За служінню Богу і Україні".

Військова служба

У 2014 році добровільно вступив до Батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "СІЧ", підпорядкованого Головному управлінню МВС України в Києві. Брав безпосередню участь в АТО в районах населених пунктів Слов'янськ, Дебальцеве, Курахове, Піски. Отримав посвідчення учасника бойових дій.

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року зустрів у Києві, де долучився до лав територіальної оборони. Облаштовував захисні споруди, доставляв гуманітарну допомогу, вивозив людей, придбавав військове обладнання. За словами Андрія Богданця, перший раз він виїхав за межі столиці наприкінці березня-2022, після звільнення Київщини від окупантів.

Суспільна та благодійна діяльність

Заснував Благодійний фонд Андрія Богданця "Допоможемо разом" у 2020 році для допомоги незахищеним верствам населення під час  COVID-19. Фонд надавав допомогу літнім людям та багатодітним сім’ям. З початку повномасштабного вторгнення Фонд Андрія Богданця активізував свою діяльність для допомоги населенню та військовим. Передавали продукти харчування, воду військовим та   внутрішньо переміщеним особам, а також транспортні засоби на фронт. Фонд придбав та передав високовартісне обладнання лікарням.

У 2023 році Фонд реалізує крупний проєкт Freedom Space, в рамках якого облаштовуються укриття в 30 школах та дитячих садочків у різних містах України: від Тернополя й Хмельницького до Харкова й Запоріжжя. Проєкт фінансує міжнародний донор – Freedom Holding Corp.

За словами Андрія Богданця, мета проєкту – не просто створити місця для безпечного перебування під час повітряних тривог, а "повернути українським дітям дитинство, вкрадене рашистами". Тому укриття не лише очищують від сміття та роблять там ремонт, а встановлюють меблі, дитячі килимки, сучасні крісла-мішки, кінопроектори.

Дата останнього оновлення: 19 липня 2023 року.

Другие личности

Богданець Андрій Володимирович

Народний депутат України IX скликання

Выговский Иван Михайлович

Выговский Иван Михайлович

Правоохранительные органы

Черняк Евгений Александрович

Алкоголь

Сметанин Герман Владимирович

Сметанин Герман Владимирович

Оборонно-промышленный комплекс

Макогон Сергей Леонидович

Макогон Сергей Леонидович

Газотранспортная система

Кравченко Станислав Иванович

Кравченко Станислав Иванович

Право

Князев Всеволод Сергеевич

Князев Всеволод Сергеевич

Юриспруденция

Жеваго Константин Валентинович

Жеваго Константин Валентинович

Политика, бизнес

Фирташ Дмитрий Васильевич

Энергетика, газ, химпром, недвижимость

Все личности
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader