Голова МІ6 закликав росіян об’єднатися з розвідкою, щоб припинити війну та кровопролиття
Голова МІ6 закликав росіян об’єднатися з розвідкою, щоб припинити війну та кровопролиття

Голова МІ6 закликав росіян об’єднатися з розвідкою, щоб припинити війну та кровопролиття

У середу, 19 липня очільник британської служби зовнішньої розвідки MI6 Річард Мур звернувся до росіян, наляканих війною в Україні, “об’єднати зусилля”з його розвідувальною службою і припинити кровопролиття.

Про це повідомляє Reuters.

Виступаючи у посольстві Великобританії в Празі, Мур сказав, що мало шансів на те, що Росія набере обертів у війні та порівняв нинішню ситуацію в Україні з Празькою весною 1968 року, коли Радянський Союз скасував лібералізаційні реформи.

– Оскільки вони стають свідками продажності, внутрішньої боротьби та бездушної некомпетентності своїх лідерів — людського фактора як найгіршого — багато росіян борються з тими ж дилемами, що і їхні попередники в 1968 році. Я пропоную їм зробити те, що робили інші за останні 18 місяців, і об’єднатися з нами. Наші двері завжди відкриті… Їхні секрети будуть у безпеці з нами, і ми разом працюватимемо, щоб припинити кровопролиття, — сказав Мур.

Також він назвав рішення Ірану постачати Москві дрони-смертники для конфлікту в Україні “безсовісним” й що воно спровокувало внутрішні чвари на вищому рівні режиму в Тегерані.

Мур попередив, що Китай і Росія змагаються в освоєнні таких технологій, як штучний інтелект (ШІ) і квантові обчислення, сказавши, що штучний інтелект доповнить роботу розвідувальних агентств, а не замінить людей, які можуть розкривати таємниці, недосяжні технології.

– Унікальні характеристики людських агентів у потрібних місцях стануть ще більш значущими. Людський інтелект в епоху штучного інтелекту все частіше визначатиметься як те, що машини не можуть робити, хоча ми повинні очікувати, що межа можливостей машин буде просуватися з дивовижною швидкістю, – додав глава британської служби зовнішньої розвідки. 

Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader
loader