Колишнього голову Верховного суду Князєва залишили під вартою до 8 вересня
Колишнього голову Верховного суду Князєва залишили під вартою до 8 вересня

Колишнього голову Верховного суду Князєва залишили під вартою до 8 вересня

Колишнього голову Верховного суду Всеволода Князєва суд залишив під вартою до 8 вересня з альтернативою заставі 75 мільйонів гривень. Адвокат Князєва Іван Староста подав апеляцію на це рішення і просив суд про будь-який інший запобіжний захід, який не пов'язаний із триманням під вартою. Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України відмовила у задоволенні скарги захисту. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

- 20 липня 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду погодилася з доводами прокурора САП та відмовила в задоволенні апеляційної скарги сторони захисту на рішення ВАКС від 11.07.2023, яким продовжено термін дії запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою А7. законну силу з моменту проголошення та оскарження в касаційному порядку не підлягає, - зазначили у відомстві.

У разі внесення застави на підозрюваного буде покладено низку процесуальних обов'язків.

Як повідомляє кореспондент " Суспільне ", прокурор не підтримав апеляцію захисту Князєва, оскільки вважає, що утримання під вартою та рівень застави достатній, щоб запобігти можливим ризикам. Зокрема, це стосується пошкодження доказів, тиску на експертів, свідків та приховування обвинуваченого. Однак під час виступу на судовому засіданні Всеволод Князєв запевнив, що аргументи прокурора "перебільшені". Зокрема суму застави він вважає не "підйомною", адже таких грошей у ексголови Верховного суду немає.

- Це моральне і фізичне катування, щоб добитися від мене необхідних свідчень про гіпотетичні корупційні схеми у вищих ешелонах влади, – сказав Всеволод Князєв.

15 травня НАБУ та САП заявили про викриття схеми отримання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного суду. Правоохоронці затримали чинного голову Верховного суду Всеволода Князєва та вилучили 2,7 млн ​​доларів. Князєву та його спільнику – адвокату повідомили про підозру у справі про отримання хабара. Після цього НАБУ оприлюднило записи прослуховування голови Верховного суду Всеволода Князєва у справі отримання хабара. 16 травня у Верховному суді скликали позачерговий пленум, на якому висловили недовіру голові ВСУ Всеволоду Князєву та достроково позбавили його статусу голови суду.

18 травня Вища рада правосуддя задовольнила подання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про надання дозволу на утримання Князєва під вартою. У той же день Вищий антикорупційний суд обрав ексголові Верховного Суду Всеволоду Князєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 107,3 ​​млн грн. 31 травня Апеляційна палата ВАКС знизила заставу Князєву до 75 млн грн.

 

Теги за темою
Суд Корупція
Джерело матеріала
loader