Чому в аеропорту завжди потрібно витягати ноутбук із рюкзака
Чому в аеропорту завжди потрібно витягати ноутбук із рюкзака

Чому в аеропорту завжди потрібно витягати ноутбук із рюкзака

В аеропорту потрібно дотримуватись чітких правил та виконувати все, що говорять працівники. Вони перевіряють кожну людину, щоб уникнути небезпечних ситуацій на борту літака.

Якщо ви берете з собою в подорож ноутбук, то будьте готові до того, що вам потрібно віддати прилад на огляд працівникам або навіть увімкнути його. ScienceAlert опублікував справжню причину такої перевірки.

Терористична атака 11 вересня 2001 року у США назавжди змінила поняття "безпеки" в аеропортах. До того часу через контроль можна було пройти з ручною поклажею, в якій міг бути навіть ніж з 10-сантиметровим лезом. Саме так нападники 11 вересня пронесли свою зброю на борт літака.

З того часу, питанню безпеки приділили більше уваги, щоб не призвести до такої катастрофи знову. Працівники аеропорту забирали у людей все, що могло розцінюватись як зброя.

З ноутбуків можна зробити вибуховий пристрій, тому його теж необхідно витягувати з рюкзака та показувати при перевірці.

З роками обладнання для перевірки багажу вдосконалили, тому на них легше виявити заборонені предмети. Але батарея ноутбука має занадто щільні механічні компоненти, яких не видно на сканерах в аеропорту. Те саме стосується і зарядних пристроїв, та інших гаджетів.

Сканер не зможе показати співробітникам, чи є небезпечні предмети у вашій сумці, тому електронні пристрої завжди потрібно витягати з валіз. Ноутбук у сумці також може приховувати від огляду інші предмети, які можуть бути небезпечними. Вас навіть можуть попросити увімкнути пристрій, щоб довести, що він не несе жодної небезпеки для інших.

Деякі аеропорти вдосконалили 3D-сканування, що дозволяє мандрівникам проходити через контроль безпеки, не виймаючи ноутбук.

Телефони також перевіряють, а ємності з рідиною взагалі не можна проносити на літак.

Людей інколи навіть просять, щоб вони зняли взуття, ремені і верхній одяг, щоб перевірити, чи немає там нічого забороненого.

В аеропорту також перевіряють і наше тіло. Висока рамка, через яку потрібно пройти – це металошукач. Він виявляє зброю або інші заборонені предмети, які можуть бути заховані під одягом.

В майбутньому перевіряти валізи та людей може штучний інтелект. Деякі аеропорти вже використовують сучасні комп'ютерні томографи (КТ) для отримання 3D-зображень високої чіткості.

Ця технологія може бути вдосконалена за допомогою штучного інтелекту, що дозволить виявляти загрози набагато швидше.

Раніше OBOZREVATEL розповідав провісім помилок туристів під час подорожі літаком.

Підписуйтесь на канали OBOZREVATEL в Telegram, Viber і Threads, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader