Уряд Польщі хоче збільшити чисельність своєї армії майже вдвічі
Уряд Польщі хоче збільшити чисельність своєї армії майже вдвічі

Уряд Польщі хоче збільшити чисельність своєї армії майже вдвічі

Зокрема, це сталося на тлі можливої загрози з боку Білорусі. Наразі там розмістилися найманці ПВК "Вагнера", а також російські солдати.

Як збільшуватиме свою армію Польща

Качинський наголосив, що польська армія, яка раніше складалася з трьох дивізій, тепер матиме шість. Він також не відкидає, що через деякий час у країни також може з'явитися додаткова дивізія військових.

Одним з головних завдань держави є захист безпеки у всіх вимірах: внутрішньої та зовнішньої,
– сказав віцепрем'єр.

Він також додав, що польська влада наразі займається посиленням кордону з Білоруссю. Так військові, зводить паркани й встановлюють "електронні пристрої" для захисту кордону.

Наостанок Качинський зауважив, що Варшава прагне створити сильну сухопутну армію Європи, щоб стати "щитом східного флангу НАТО".

Раніше 3 країни оголосили про наміри закрити кордони з Білоруссю

  • Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський припустив, що незабаром 3 європейські країни можуть оголосити про закриття кордону з Білоруссю. Це будуть Литва, Латвія та Польща.
  • Це може статися на тлі ймовірної загрози з боку вагнерівців, які розміщуються у Білорусі. Камінський наголосив, що таким чином білоруська країна опиниться в повній ізоляції.
  • Проте Польща вирішила перемістити свої військові формування із Заходу на Схід. Це сталося після загрози від переміщення вагнерівців на територію Білорусі.
  • Варто згадати, що Німеччина пообіцяла підтримати Польщу в разі атаки вагнерівців на Варшаву. Відповідну заяву зробив міністр оборони Борис Пісторіус, сказавши, ФРН постійно комунікує зі своїм польськими колегами та слідкує за ситуацією.
  • Також поляки відреагували на наміри вагнерівців "піти на Варшаву". Жителі Польщі абсолютного цього не бояться і назвали це абсолютним маразмом.
Теги за темою
Польша
Джерело матеріала
loader
loader