Не лише кілометри: Маляр розповіла, як варто оцінювати наступ ЗСУ
Не лише кілометри: Маляр розповіла, як варто оцінювати наступ ЗСУ

Не лише кілометри: Маляр розповіла, як варто оцінювати наступ ЗСУ

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі одного з українських каналів заявила, що варто говорити про те, скільки знищено ворожої сили, пише 24 Канал. За її словами, це та сила, якою противник через втрати не може рухатися углиб України.

Робота ЗСУ просувається так, як повинна

Як приклад вона сказала, що кожного тижня знищується десятки складів ворожої зброї. "Це все, що повинно було в нас полетіти, не полетить", – зазначила Маляр.

Заступниця глави Міноборони додала, що за тиждень знищується сотні, а то й тисячі ворожого особового складу. "Це ті, що повинні були піти сюди", – додала вона.

Маляр також нагадала про Бахмутську операцію, внаслідок якої було знищено чимало вагнерівців.

Фактично вагнерівці там були розбиті. Це всі ті, що, якби ми їх не зупинили, вони б рушили далі в Україну,
– сказала заступниця міністра.

"Тому робота Збройних Сил якісна і вона просувається так, як повинна", – сказала Маляр і закликала набратися терпіння.

Яка ситуація на фронті

  • За даними Маляр, на Куп'янському напрямку противник штурмував та здійснював пошук слабких місць в нашій обороні. Ворог безуспішно намагався наступати в районах південніше Новоселівського з метою витіснення наших підрозділів за бар'єрний рубіж річки Оскіл.
  • На Лиманському напрямку противник також намагався наступати й вів дії з метою витіснення наших військ в районі Серебрянського лісу. Всі дії ворога безуспішні.
  • На Бахмутському напрямку ворог протягом тижня всіма силами намагався зупинити наш наступ, але українські оборонці поступово просувались. Звільнена площа на Бахмутському напрямку загалом складає 37 кілометрів квадратних.
  • На Авдіївському, Мар’їнському напрямках противник зосереджував основні зусилля на веденні наступальних дій з метою встановлення повного контролю над Мар’їнкою та оточення Авдіївки.
  • На Півдні Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Звільнена площа складає понад 204 кілометри квадратні.
Джерело матеріала
loader
loader