"Ситуація безпрецедентна": у Кабміні розповіли, скільки українців перебувають за кордоном
"Ситуація безпрецедентна": у Кабміні розповіли, скільки українців перебувають за кордоном

"Ситуація безпрецедентна": у Кабміні розповіли, скільки українців перебувають за кордоном

Після початку повномасштабної війни кількість біженців з України досягла безпрецедентного масштабу. За межами країни перебувають 6,2 млн українців.

Про це повідомила заступник міністра економіки України Тетяна Бережна у програмі "Укрінформ: вечірній стрім", передає УНН. "Та ситуація, з якою Україна зіткнулася сьогодні, після повномасштабного вторгнення, безпрецедентна. Зараз у нас справді велика внутрішня та зовнішня міграція", – наголосила Бережна.

Дані про кількість міністерства, що виїхали з України, формує на основі відомостей Верховного комісара ООН у справах біженців, Євростату, мобільних операторів, аналітичних установ та Державної прикордонної служби.

Вона також розповіла, що в Україні понад 5 мільйонів зареєстрованих внутрішньо переміщених громадян. 68% українських біженців – жінки, а серед дорослих – ще більша ґендерна диспропорція. За словами Олександра Ісакова з Bloomberg Economics, якщо не вдасться переконати жінок працездатного віку повернутися, це коштуватиме Україні 10% річного довоєнного ВВП (валового внутрішнього продукту).

Слід зазначити, що це $20 млрд. на рік у гіршому випадку. досягнення цієї мети. Воно має на меті заповнити розрив за допомогою суміші біженців, що повертаються (60% з яких мають дипломи) та іноземних талантів.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Польщі мінімальний оклад (одна із складових зарплати) підвищили на 1 тис. грн (до 25,3 тис. грн в еквіваленті), мінімальна ставка для тих, хто працює за договором доручення, становить 210 грн за годину. За місяць, залежно від кількості робочих годин, це 42,6-53,2 тис. грн.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel, Threads та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader