В Одесі військовий вимагав 400 тисяч грн відкатів за будівництво казарм для мобілізованих: фото
В Одесі військовий вимагав 400 тисяч грн відкатів за будівництво казарм для мобілізованих: фото

В Одесі військовий вимагав 400 тисяч грн відкатів за будівництво казарм для мобілізованих: фото

Підозрюваним загрожує до 10 років в'язниці.

В Одесізатримали військового посадовця, який вимагав відкатів у розмірі 400 тисяч грн за будівництво казарм для мобілізованих до ЗСУ. 

Про це повідомили в СБУ. 

За даними слідства, корупційну схему викрили в одеському військовому квартирно-експлуатаційному управлінні. Там посадовці регулярно вимагали відкати за виконання робіт. 

"Посадовці регулярно вимагали відкати від підрядників, які виконували держзамовлення щодо ремонтних робіт на об’єктах ЗСУ в Одеській області. Задокументовано факт вимагання очільником оборонного квартирно-експлуатаційного управління на більше ніж 400 тис. грн від представників місцевої ремонтно-будівельної компанії", - йдеться у повідомленні. 

За даними слідства, розмір відкату становив 20% від суми державного замовлення. Хабар підозрюваний отримував за посередництвом свого підлеглого, якого затримали "на гарячому". 

"Крім того, задокументовано злочинну діяльність ще одного учасника оборудки – керівника афілійованої комерційної структури. Через підконтрольні фірми комерсант виводив у тінь і в подальшому конвертував у готівку гроші, які отримував нібито за виконання ремонтних робіт на військових об’єктах", - зазначили в СБУ. 

Під час обшуків СБУ знайшла докази злочинної діяльності військових посадовців. Посереднику, який отримував гроші, повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

"Триває розслідування для притягнення до відповідальності очільника військового квартирно-експлуатаційного управління та залученого ним до оборудки керівника комерційної структури", - йдеться у повідомленні. 

Підозрюваним військовим загрожує до 10 років позбавлення волі. 

  • Окупанти минулого тижня близько 500 разів обстрілювати населені пункти України
  • Розстріляв українського воїна: комбату РФ повідомлено про підозру
  • Удари по Росії знижують здатність Кремля вести війну проти України — NYT
Джерело матеріала
loader
loader