Вбивство Вербицького та Веремія: ДБР завершило розслідування щодо трьох “тітушок”
Вбивство Вербицького та Веремія: ДБР завершило розслідування щодо трьох “тітушок”

Вбивство Вербицького та Веремія: ДБР завершило розслідування щодо трьох “тітушок”

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо трьох “тітушок”, причетних до вбивства активіста Юрія Вербицького та журналіста В’ячеслава Веремія під час Революції Гідності.

Також їм інкримінуються замахи на вбивство інших протестувальників та нанесення їм тілесних ушкоджень.

Один з фігурантів звинувачується у колабораційній діяльності.

Йдеться про колишнього віцепрезидента Донецької федерації боксу, який прийняв “пропозицію” окупантів і став “почесним президентом” федерації боксу “ДНР”.

– Він активно просував в інформаційному просторі наративи країни-агресора. Колаборант причетний до створення етнічної приватної військової компанії, яка сформована у РФ після початку повномасштабного вторгнення, та зараз воює проти України, – повідомили в ДБР.

Двоє інших фігурантів також переховуються від українського правосуддя на території Росії.

У межах спеціального досудового розслідування фігурантам інкримінується вчинення кримінальних злочинів, зокрема за статтями умисного вбивства, колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 115, ч. 6 ст. 111-1 КК України). Обвинувальні акти вже направлено до суду.

У ДБР повідомили, що розслідування злочинів, вчинених під час Революції Гідності у 2013-2014 роках, триває.

Станом на сьогодні до суду скеровано 13 обвинувальних актів щодо 25 цивільних осіб, щодо 18 з яких за спеціальною (заочною) процедурою. 5 особам суд виніс обвинувальні вироки.

Теги за темою
ДБР Майдан
Джерело матеріала
loader