Росія вдруге атакувала український порт на кордоні з країною НАТО Румунією
Росія вдруге атакувала український порт на кордоні з країною НАТО Румунією

Росія вдруге атакувала український порт на кордоні з країною НАТО Румунією

Росія вдруге протягом останніх двох тижнів атакувала український порт біля кордону країни НАТО Румунії.

В Офісі Генерального прокурора повідомили, що в ніч на 2 серпня РФ за допомогою БПЛА завдала масованого удару по об'єктах портової та промислової інфраструктури Дуная.

- Внаслідок обстрілу пошкоджень та руйнувань зазнали елеватор, зернові ангари, резервуари одного з вантажних терміналів, виробничі, складські та адміністративні приміщення. Також суттєвих руйнувань зазнала триповерхова будівля «Морвокзалу», - розповіли в прокуратурі.

Оперативне командування "Південь" повідомило, що під час нічної атаки по півдню Одеської області знищили 11 ударних безпілотників типу Shahed-136.

Місцеве видання Ізмаїл.City написало, що в місті Ізмаїл постраждали будівля Українського Дунайського пароплавства (славнозвісний "стакан"), морвокзал, елеватор та зерносховище.

Румунський проєкт про агробізнес AGRIColumn опублікував у своєму твіттері відео пожежі після російської атаки, яку зняли з території Румунії.

Румунська версія DW зазначила, що Ізмаїльський морський торговельний порт знаходиться неподалік від румунського міста Тулча. З Ізмаїла українське зерно транспортується на баржах до румунського чорноморського порту Констанца на західному узбережжі Чорного моря. Це найбільший морський порт Румунії й четвертий за величиною в Європі. 

24 липня Росія атакувала порт у місті Рені Ізмаїльського району. Президент Румунії Клаус Йоганніс “рішуче” засудив атаку неподалік румунсько-українського кордону.

Теги за темою
російська агресія
Джерело матеріала
loader
loader