Британія запроваджує нові санкції проти громадян і компаній кількох країн за сприяння РФ
Британія запроваджує нові санкції проти громадян і компаній кількох країн за сприяння РФ

Британія запроваджує нові санкції проти громадян і компаній кількох країн за сприяння РФ

Велика Британія запроваджує додаткові обмежувальні заходи проти 22 людей і компаній за межами Росії, які підтримують останню під час її вторгнення на територію України, а також проти трьох російських фірм, що імпортують електроніку для ворожого військового обладнання, використовуваного на полі бою.

Про це оголосив міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі у вівторок, 8 серпня.

"Сьогоднішні заходи завдадуть шкоди оборонним системам Росії, перекривши доступ Путіна до іноземного військового обладнання", – йдеться в повідомленні МЗС Сполученого Королівства.

У санкційний список потрапили, зокрема:.

дві компанії, Turkik Union і Azu International, із Туреччини за постачання агресору мікроелектроніки;.

Aeromotus Unmanned Aerial Vehicles Trading LLC з Дубая за роль у експорті окупантам дронів і компонентів до них;.

громадянин Словаччини Ашот Мкртичев за участь у спробі укласти угоду щодо зброї між Північною Кореєю та РФ;.

громадянин Швейцарії Ансельм Оскар Шмукі за роботу в російському секторі фінансових послуг, зокрема керівником в офісі Du.

Lac Capital Ltd в Москві.

[see_also ids="555542"].

Крім того, було розширено санкції проти Ірану та Білорусі за допомогу Росії у веденні війни проти України.

Обмеження введено проти:.

іранських фізичних та юридичних осіб, які беруть участь у розробці та виробництві БпЛА для Корпусу вартових ісламської революції Ірану;.

білоруських оборонних компаній, пов’язаних з виробництвом військової техніки для режиму Аляксандра Лукашенка, зокрема "Гомєльскій радіозавод".

Ще три компанії, які потрапили під додаткові санкції, розташовані в РФ і працюють у сфері електроніки, закуповуючи підсанкційне західне обладнання для ворожої армії.

"Цей пакет санкцій є частиною серії ширших дій, спрямованих на тих, хто має критичне значення для постачання та фінансування військової машини Путіна – і це найбільший крок Сполученого Королівства щодо військових постачальників у третіх країнах", – зазначили в МЗС Британії.

[see_also ids="549495"].

Клеверлі додав, що тим, хто підтримує оборонний сектор РФ не вдасться сховатися.

За його словами, Британія продовжить працювати з партнерами, щоб припинити постачання озброєнь для Росії третіми сторонами.

Минулого місяця Британія ухвалила рішення про введення нових обмежувальних заходів проти 13 осіб і організацій, пов'язаних з діяльністю ПВК "Вагнер" у Малі, Центральноафриканській Республіці і Судані, зокрема через свавільні страти й тортури.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader