Підозра колишньому нардепу: маніпулював на фондовій біржі та відмив мільярд
Підозра колишньому нардепу: маніпулював на фондовій біржі та відмив мільярд

Підозра колишньому нардепу: маніпулював на фондовій біржі та відмив мільярд

Власне, у вівторок, 8 серпня, стало відомо, що ексобранцю оголосили про підозру через можливе пособництво у маніпулюваннях на фондовій біржі та легалізації грошей, що були одержані злочинним шляхом. Зазначимо, що не весь мільярд дістався йому – всього 20 мільйонів.

Підозра екснардепу

Як пишуть правоохоронці, банда, членом якої був колишній депутат, легалізовувала злочинні доходи, отримані завдяки махінаціям із купівлею-продажем облігацій внутрішньої державної позики України.

Своєю чергою, це дозволяло отримувати інвестиційний прибуток, який не підлягає оподаткуванню, та проганяти його через підконтрольний банк.

Правоохоронці провели обшуки у приміщенні банку та повідомили про підозру учасникам фондового ринку. Також про підозру повідомили колишньому депутату. У схемі він отримав 20 мільйонів гривень незаконного прибутку,
– йдеться у повідомленні поліції.

Учасникам цього злочинного угрупування, зокрема екснардепу, загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати державні посади до трьох років та конфіскацією майна. Однак потрібно, аби їхню провину довели в суді.

Колишнього депутата підозрюють в махінаціях: відео МВС України

Підозру оголосив колишньому нардепу Офіс Генерального прокурора за такими статтями Кримінального кодексу:

  • частиною 5 статті 27;
  • частиною 2 статті 222-1;
  • частиною 3 статті 209.

Згадаємо наостанок, що 8 серпня правоохоронці викрили на хабарі у 85 тисяч доларів чинного народного обранця від "Слуги народу". Ймовірно, Анатолія Гунька. Він обіцяв приватному підприємцю розв'язати питання з орендою землі, що належить Національній академії аграрних наук України.

Теги за темою
Верховна Рада поліція Гроші
Джерело матеріала
loader
loader