Двом одеситам загрожує до 8 років у в'язниці за відео в мережі: що знімали блогери
Двом одеситам загрожує до 8 років у в'язниці за відео в мережі: що знімали блогери

Двом одеситам загрожує до 8 років у в'язниці за відео в мережі: що знімали блогери

Двое мешканців Одеси розголошували інформацію щодо розташування Збройних Сил оборони в місті Одеса в соціальних мережах. Поширення незаконної інформації підтверджено доказами та експертними висновками, отриманими СБУ. Про це повідомила пресслужба СБУ в Одеській області.

Один із затриманих, 36-річний одесит, без дозволу зняв відео з однієї з нічних атак російських загарбників на місто, на якому працювали українські підрозділи ППО. Він виклав заборонений контент на своїх сторінках в Instagram і Youtube, вказавши точний час та місце зйомки, що могло розкрити розташування та роботу української ППО.

Інший, 28-річний "блогер", особисто записав відео розташування оборонного об'єкту, на якому були присутні підрозділи Нацгвардії і Нацполіції України. Він оприлюднив цей відеозапис на своїй сторінці в соцмережі TikTok, вказавши геолокацію, мотивуючи це бажанням збільшити свою аудиторію.

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження обох зловмисників і зупинили їх незаконну діяльність. Під час обшуків в їхніх місцях проживання виявлено мобільні телефони, які вони використовували для фіксації позицій підрозділів ЗСО для подальшої поширення відео.

Такі дії розглядаються як коригування ворожого вогню та є злочином, за який передбачена відповідна відповідальність згідно з законом. За цим злочином їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Останні новини України:

Також писала Politeka, Служба безпеки України затримала бійця ЗСУ.

Теги за темою
Одеса Одеська область
Джерело матеріала
loader
loader