Південна Корея долучиться до робочої групи із впровадження Формули миру
Південна Корея долучиться до робочої групи із впровадження Формули миру

Південна Корея долучиться до робочої групи із впровадження Формули миру

Південна Корея візьме участь у робочій групі з імплементація положень Формули миру, запропонованої Президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомив представник адміністрації південнокорейського президента.

Рішення було прийнято за підсумками участі радника президента Південної Кореї з нацбезпеки Чо Те Йона в консультаціях у Саудівській Аравії минулими вихідними, в яких більшість представників 45 країн висловили прихильність припиненню війни та швидкому відновленню миру в Україні.

Учасники переговорів у Саудівській Аравії, де обговорювали створення робочої групи для імплементації української Формули миру, домовилися продовжити обговорення і провести невдовзі нову зустріч на рівні радників та підготувати саміт "Формула миру", запропонований Зеленським.

"Згідно з одним із ключових пунктів запропонованої нами "Ініціативи миру та солідарності в Україні", ми візьмемо участь у робочій групі з реалізації Формули миру", – сказав представник президентської адміністрації.

Відповідно до ініціативи, оголошеної під час несподіваного візиту минулого місяця президента Південної Кореї Юн Сок Йоля в Україну, Сеул пообіцяв надати Києву пакет допомоги у сфері безпеки, гуманітарної допомоги та допомоги у повоєнній відбудові, яка включала заохочення ключових країн, що розвиваються, до участі у майбутньому саміті Формули миру.

В Південній Кореї сподіваються, що її участь у робочій групі, зокрема, допоможе її бізнесу долучитись до масштабних проєктів відновлення післявоєнної України.

Джерело: Укрінформ

Джерело матеріала
loader
loader