ФБР застрелили чоловіка, який погрожував президенту США Байдену
ФБР застрелили чоловіка, який погрожував президенту США Байдену

ФБР застрелили чоловіка, який погрожував президенту США Байдену

КИЇВ. 11 серпня. УНН. Чоловік, який розміщував в Інтернеті погрози насильства на адресу президента Джо Байдена та інших офіційних осіб, був застрелений під час рейду ФБР у середу, повідомляє УНН з посиланням на ВВС.

Деталі 

За інформацією ФБР, Крейг Робертсон розмістив у Facebook погрози на адресу президента США Байдена і прокурора, який розслідує кримінальні справи проти Дональда Трампа. Агенти намагалися вручити ордер на арешт Робертсона в його будинку в штаті Юта, за кілька годин до запланованого візиту пана Байдена до цього штату.

Рейд відбувся близько 06:15 за місцевим часом у місті Прово, приблизно за 65 км на південь від Солт-Лейк-Сіті.

У кримінальній справі описані повідомлення, які Робертсон розмістив у Facebook, включаючи зображення зброї та погрози вбити Байдена і Елвіна Брегга, окружного прокурора Манхеттена, який очолює розслідування щодо виплати Трампом грошей за мовчання зірці фільмів для дорослих. 

Робертсон написав у Facebook: "Я чув, що Байден приїжджає до Юти. Відкопаю свій старий костюм гіллі і зчищу пил зі снайперської гвинтівки М24". Це було лише одне з десятків агресивних повідомлень і фотографій зброї, розміщених на двох акаунтах Робертсон у Фейсбуці, повідомляють у ФБР. 

Додамо

У повідомленні йдеться, що Робертсон потрапив у поле зору федеральних агентів у березні після того, як опублікував погрозу на адресу прокурора Брегга в соціальній мережі Truth Social, що належить Трампу. Компанія повідомила про це Операційний центр боротьби з національними загрозами ФБР.

Агенти ФБР відвідали підозрюваного, який сказав їм, що цей пост був "мрією", і закінчив розмову словами: "Ми закінчили: "Ми тут закінчили! Не повертайтеся без ордера!".

У подальших повідомленнях Робертсон згадував про свою зустріч з агентами, показував себе в камуфляжі, який використовують снайпери, і неодноразово погрожував державним службовцям.

Повідомлення продовжувалися аж до вівторка, коли він написав: "Можливо, Юта прославиться цього тижня як місце, де снайпер застрелив Байдена-марксиста".

Свій перший візит до Юти на посаді президента Байден здійснить у четвер, відвідавши госпіталь для ветеранів та захід зі збору коштів у Парк-Сіті.

США відреагували на спробу замаху на Зеленського у Миколаївській області

Теги за темою
США Джо Байден
Джерело матеріала
loader
loader