Колишнього депутата Харківської міської ради засудили до 3,5 років за корупцію
Колишнього депутата Харківської міської ради засудили до 3,5 років за корупцію

Колишнього депутата Харківської міської ради засудили до 3,5 років за корупцію

КИЇВ. 11 серпня. УНН. Апеляційний суд визнав винуватим колишнього депутата Харківської міської ради Фазилія Аббасова в корупції та засудив його до 3,5 років позбавлення волі, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, передає УНН.

Деталі

Вказується, що в п'ятницю, 11 серпня, апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора САП на рішення суду першої інстанції від 21.09.2022 року, яким був виправданий колишній депутат Харківської міської ради, та призначив покарання у вигляді 3,5 років позбавлення волі.

У виконання цього рішення колишнього посадовця було взято під варту в залі суду. Рішення може бути оскаржено у касаційному порядку до Верховного Суду протягом трьох місяців.

Доповнення

Раніше у 2016 році директор комунального підприємства Харкова, який також був депутатом міської ради, вніс зміни до тендерної документації на закупівлю обладнання. Зміни були зроблені на користь фірми, яка була пов'язана з директором. Як наслідок, комунальне підприємство отримало продукцію, яка не відповідала вимогам тендерної документації.
Зловживання директора завдали комунальному підприємству збитків на суму близько 1 млн гривень.

Ця сума включає вартість обладнання, яке було придбано за надмірною ціною, а також комісію, яку отримала фірма-постачальник. Частина цих коштів була перерахована фірмою-постачальником на рахунки компанії, бенефіціарним власником якої був директор комунального підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обрано запобіжний захід одному зі спільників нардепа Гунька, якого викрили на хабарі

Теги за темою
Корупція САП Харків та Харківська область
Джерело матеріала
loader
loader