Допоможе у разі блекауту: як освітлювати квартиру при масштабних відключеннях світла
Допоможе у разі блекауту: як освітлювати квартиру при масштабних відключеннях світла

Допоможе у разі блекауту: як освітлювати квартиру при масштабних відключеннях світла

З настанням холодів в Україні можуть відновитись масові відключення світла. Причина – завдані Росією руйнування енергосистемі країни дуже масштабні і впоратися з ними за літо не вдалося. У такому разі гостро стане проблема освітлення квартир та будинків – особливо у вечірні години. Одне з йкращих рішень – світлодіодні лампи з акумулятором.

Річ у тім, що завдяки, власне, акумулятору не просто горять, а й накопичують енергію і дають змогу працювати без підключення кілька годин., йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. Ціни на такі лампи різні – все залежить від характеристик. Купити такий прилад можна як за близько 200 грн, так і за 400 грн.

Альтернатива – ліхтарі. Залежно від типу вони працюють як від батарейок, так і від вбудованого акумулятора. Тому останні потрібно час від часу заряджати.

Коштують такі інструменти по-різному. Наприклад:

  • батарейний можна купити за близько 100 грн;
  • акумуляторний - за близько 3000 грн.

Якщо ж світла потрібно небагато – наприклад, просто щоб було видно, куди йдеш, – цілком зійдуть і світлодіодні гірлянди або свічки. Однак при використанні останніх слід суворо дотримуватися техніки безпеки:

  • ставити їх подалі від легкозаймистих предметів;
  • використовувати вогнетривку підставку і т.д.

Гірлянди купити можна як за 100-300 грн, так і за 1 000 грн і вище – все залежить від ваших потреб та розміру гаманця. Свічки – як за кілька гривень, так і за кілька тисяч за набір.

Раніше OBOZREVATEL виділив топ-5 речей, які можна купити до блекауту вже зараз – і не чекати ажіотажу. А отже, і заощадити гроші.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader