Трамп отримав нове звинувачення по виборах 2020 року. Це вже четверта кримінальна справа
Трамп отримав нове звинувачення по виборах 2020 року. Це вже четверта кримінальна справа

Трамп отримав нове звинувачення по виборах 2020 року. Це вже четверта кримінальна справа

Колишній президент США Дональд Трамп отримав ще одне звинувачення у спробах скасувати результати виборів 2020 року у штаті Джорджія. Про це повідомив канал CNN із посиланням на обвинувальний акт.

Це вже четверта кримінальна справа проти Трампа та друга за звинуваченням у спробі фальсифікації результатів виборів президента у 2020 році. Обвинувальний акт став результатом дворічного розслідування.

Список звинувачень включає пункти про нібито надання неправдивих заяв спікеру палати представників та державному секретарю Джорджії, а також спонукання до порушення ними присяги у грудні 2020 року та січні 2021 року.

Звинувачення заявляє, що Трамп та адвокат Джон Істман подали фальшиві документи у справі федерального суду в Джорджії, в яких хибно стверджувалося, що тисячі людей проголосували на виборах незаконно — сам 45 президент США заперечує будь-які правопорушення.

Прокурори стверджують, що існувала змова для зміни результатів виборів 2020 року на користь Трампа.

"Трамп та інші обвинувачені відмовилися визнати, що він програв, і вони свідомо та навмисно приєдналися до змови з метою незаконної зміни результату виборів на користь Трампа", — сказано в обвинувальному акті.

  • 6 січня 2021 року прихильники Трампа увірвалися до Капітолія, щоб завадити оприлюдненню результатів президентських виборів. За чотири години поліція відновила порядок.
  • У штурмі Капітолія звинуватили неурядову організацію Oath Keepers ("Хранителі присяги"), трьом членам групи загрожує до 20 років ув'язнення.
  • 2 серпня 2023 року Трамп отримав федеральне звинувачення у справі про спробу скасувати результати виборів президента 2020 року.

 Розбір | "Майже зрадник". Як нові звинувачення можуть збити Трампа з президентських перегонів

Теги за темою
вибори в США
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader