В окупованій Горлівці загинуло понад 20 тисяч мобілізованих до армії Росії
В окупованій Горлівці загинуло понад 20 тисяч мобілізованих до армії Росії

В окупованій Горлівці загинуло понад 20 тисяч мобілізованих до армії Росії

У росіян дуже великі втрати, тому в Кремлі готуються до нової хвилі мобілізації. Але на окупованих територіях не раді цьому.

Що відомо про ситуацію

Окупаційній адміністрації Горлівки "спустили" план з мобілізації. Списки чоловіків, які підуть на війну проти України, вже формують. Нова хвиля мобілізації на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) покликана поповнити втрати в лавах загарбників.

Утім, горлівські колаборанти поскаржились у "центр": у місті зростає соціальна напруга. Від лютого 2022 року загинуло понад 20 тисяч мешканців Горлівки, яких примусово мобілізували у 2022 році.

Мобілізація мешканців захоплених територій є міжнародним злочином. Із мешканців ТОТ формують передові загони, які росіяни без належної підготовки кидають на українські загони, адже росіянам вигідна смерть українців незалежно від сторони, за яку вони воюють,
– зауважує Центр національного спротиву.

У Центрі відзначили і те, що цілі "спеціальної операції", як називають росіяни війну в Україні, повсякчас змінюються і є ефемерними.

Торік Росія мобілізувала 300 тисяч своїх громадян. Сотні тисяч трупів і поранених у результаті цієї мобілізації посилили соціальну напругу вже у самій Росії.

Росіяни планують збільшити темпи мобілізації саме на ТОТ, аби не виводити своє населення з трансу пропаганди й не втратити популярність війни,
– пояснює Центр національного спротиву.

Останні новини про часткову мобілізацію в Росії

  • За оцінками ГУР, у Кремлі планують мобілізувати на війну в Україні кілька сотень тисяч людей. Масова мобілізація є непопулярним рішенням, але путінський режим не має іншого виходу через величезну кількість втрат.
  • Військкомат Московського району Санкт-Петербурга підійшов до справи "креативно" – надсилає призовникам повістки через СМС. Причому в повідомленні одразу зазначено: у разі неявки проти одержувача можуть порушити кримінальну справу. Інкримінують адміністративне правопорушення.
  • Росіяни підпалюють військкомати так часто, що генеральна прокуратура прирівняла це до терактів та диверсій через нищення державного майна. На кінець липня 2023 року розслідували 113 подібних випадків.
Теги за темою
Новини України Окуповані території
Джерело матеріала
loader
loader