У КМДА назвали реальну вартістю однієї поїздки в громадському транспорті Києва
У КМДА назвали реальну вартістю однієї поїздки в громадському транспорті Києва

У КМДА назвали реальну вартістю однієї поїздки в громадському транспорті Києва

На сьогоднішній день реальна вартість однієї поїздки в громадському транспорті Києва складає 30 гривень. Якщо б вона діяла, то "Київпастранс" та столичне метро змогли б себе самостійно утримувати та оновлювати рухомий склад.

Про це рішення повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор, передає "Радіо Київ - 98". Наразі комунальний транспорт міста щорічно дотується з міського бюджету (щоб переглянути відео, доскрольте до кінця сторінки).

"Ми сьогодні маємо для киянина (вартість проїзду в громадському транспорті при купівлі проїзного. – Ред.) – 6,5 грн. А 8 гривень для людини яка їде один раз. При вартості палива – 55 гривень. Ми сьогодні дотуємо 5 млрд у рік "Київпастранс" та метрополітен… Я буду говорити, як орган управління, який думає про розвиток своєї структури. Сьогодні вартість (однієї поїздки. – Ред.) – 30 гривень. Тоді підприємства зможуть себе повністю утримувати на балансі і закуповувати транспорт", – розповів Кандибор.

Нагадаємо, влада Києва не планує підвищувати вартість проїзду в громадському транспорті, поки в країні триває повномасштабна війна. Наразі собівартість послуги в кілька разів дорожча.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у КМДА не виключають, що проїзд у громадському транспорті Києва може стати безплатним.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader