Під санкції Канади потрапили три московські суди
Під санкції Канади потрапили три московські суди

Під санкції Канади потрапили три московські суди

Канада сьогодні, 18 серпня, ввела новий пакет санкцій проти Росії. Під обмеження потрапили три суди в Москві. Про це повідомляє пресслужба МЗС Канади.

«Канада запроваджує нові санкції проти 15 російських фізичних і трьох юридичних осіб у відповідь на зростаючий рівень порушень прав людини та насильства з боку держави політичними опонентами та критиками», – заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі.

За її словами, Росія намагається придушити внутрішнє інакомислення.

Фізичні та юридичні особи, які потрапили під санкції, є високопосадовцями російського уряду, судової системи та слідчого комітету, а також суди, що фінансуються з федерального бюджету, включаючи Басманний районний суд, який безпосередньо причетнийй до порушень прав людини проти лідерів російської опозиції, зокрема Володимира Кара-Мурзм, Олексія Навального та інших громадян Росії.

У російській операції проти Навального брали участь кілька людей, які перебували на місцях як у Томську, так і в Омську, а також оперативники, які координували ситуацію здалеку. Ці люди співпрацювали, щоб спостерігати за Навальним перед нападом, проникнути в його готельний номер і застосувати хімічну зброю до його особистих речей, а також спробували стерти будь-які докази своєї операції після нападу.

Джерело матеріала
loader
loader