Трейлер фільму «Перший код»
Трейлер фільму «Перший код»

Трейлер фільму «Перший код»


 Команда художньо-документального фільму «Перший код» вразила глядачів новим захоплюючим трейлером, а також оголосила довгоочікувану дату всеукраїнської прем’єри - 16 листопада 2023 року! Режисером стрічки виступив Артур Лерман («Область Героїв»). Картина, яка вже стала не просто фільмом, а справжньою візитівкою української ІТ-сфери, з бюджетом понад 500 000 доларів, нещодавно зібрала багато позитивних відгуків та рецензій під час закритих показів у Варшаві, Лондоні, Берліні, Барселоні, Лісабоні, Нью-Йорку, Лос-Анджелесі та Сан-Франциско.

 Синопсис: Історія про реальну боротьбу IT-спеціалістів, які об'єдналися у 300-тисячне віртуальне військо і просто звичайних людей, що за допомогою смартфона змогли протистояти ворогу. “Перший код” - про становлення української галузі ІТ від 50-х років ХХ століття, коли українські інженери працювали над створенням першого комп’ютера, до сьогодення, коли ІТ-сектор став важливою частиною боротьби з росією....

 Кожен глядач почує історії про створення кібер-військ з уст найвпливовіших людей світу. Зокрема від міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова – про те, яку роль зіграв кожен українець у кібер-війні. Фільм також розповідає історію української IT-індустрії в цілому — від зародження до цілісної структури кібервійськ.

 «Перший код» зроблений на рівні Голлівуду, в форматі документальної драми. Це кіно на основі інформації з публічних джерел, розмов із фаундерами IT-компаній. Розповіді з перших вуст про те, як зароджувалася українська IT-сфера. Відтворення подій, що передає емоцію від часів 90-х і до сьогодні. 

 У зйомках фільму взяли участь представники компаній EPAM Ukraine, 3DLOOK, ELEKS, Looksery, Techiia holding, Sigma Software Group, SoftServe, НІКС, Uklon, Infopulse Ukraine, а також представники Інституту кібернетики імені В. М. Глушкова НАН України та Міністерства цифрової трансформації. Інформаційні партнери виходу стрічки на великі екрани - загальнонаціональний канал ICTV2, а також один із найбільших проєктів в YouTube - WAS, історичне научно-популярне шоу. Фільм створено за ініціативи команди асоціації EASE.

Тегі: трейлер
Джерело матеріала
loader
loader