З Куп'янського району евакуювали більше 600 жителів – МВС
З Куп'янського району евакуювали більше 600 жителів – МВС

З Куп'янського району евакуювали більше 600 жителів – МВС

З Куп'янського району евакуювали більше 600 жителів – МВС

Евакуація триває з 10 серпня.

Куп'янський район Донецької області знаходиться під постійними обстрілами російської армії. Через що в районі оголошено обов'язкову евакуацію. Про це розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко ввечері 21 серпня.

«Ми прагнемо, щоб люди були в безпеці. Максимально можливій на зараз. Силами поліції, місцевої влади та волонтерів вже евакуйовано майже 600 осіб, серед яких 153 дітей», – заявив він.

Лише за останні кілька днів із населених пунктів, які постійно зазнають російських обстрілів, евакуювали 30 людей, в тому числі п’ятьох дітей та одну людину з інвалідністю. Про це повідомив голова Харківщини Олег Синєгубов.

Евакуація триває з 10 серпня. Жителям 37 наближених до зони бойових дій населених пунктів пропонують виїхати до Харкова, а далі за бажанням – в інші області України.

У Мінреінтеграції також повідомили про те, що за рік до безпечних регіонів України з Донеччини переїхало понад 87 тисяч громадян.

«З серпня 2022 року йде обов’язкова евакуація із Донецької області. Таким чином, за рік у безпечні регіони перемістилося понад 87 тисяч громадян. Серед них — понад 10,7 тисячі дітей та понад 3,7 тисячі маломобільних», — повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Досі з найгарячіших точок Донеччини потребують примусової евакуації 388 дітей з родинами з Бахмутського та Краматорського районів. 

Зазначимо, за даними Генштабу ЗСУ, за останню добу на куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Дворічна, Синьківка, Кислівка, Берестове Харківської області. На бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Кліщіївки Донецької області. На мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

Джерело матеріала
loader
loader