Росія вперше вивела на бойове чергування новий ракетоносій "Циклон": чому це небезпечний "сигнал"
Росія вперше вивела на бойове чергування новий ракетоносій "Циклон": чому це небезпечний "сигнал"

Росія вперше вивела на бойове чергування новий ракетоносій "Циклон": чому це небезпечний "сигнал"

Держава-терорист Росія вперше вивела на бойове чергування в Чорне море новий ракетоносій "Циклон". Корабель може нести одразу 8 крилатих ракет "Калібр".

Однак "Циклон" ще не пройшов випробувань, тому загрозу від цього корабля спрогнозувати складно. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" розповіла речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, вранці 22 серпня в акваторії Чорного моря було три російські ракетоносії. Загальний залп крилатих ракет "Калібр" може становити 20 одиниць.

"Корабельне угруповання посилено трьома ракетоносіями, хоча серед них фігурує новий "Циклон", який ще не пройшов навіть випробувань. Наскільки він загрозливий – складно уявити та спрогнозувати. Але за попередніми даними, можемо говорити, що кількість "Калібрів" у такому разі може бути доведено до 20 одиниць", – сказала Гуменюк.

Крім того, в ОК "Південь" зазначили, що в ніч проти 22 серпня ворог запускав кілька ударних безпілотників, що може говорити про те, що ворог проводить розвідку боєм. Так росіяни виявляють системи протиповітряної оборони та готуються до ракетної атаки.

За інформацією військового порталу Defense Express, поява ракетоносія "Циклон" у Чорному морі є небезпечним сигналом. Експерти пояснили, що таким чином у складі Чорноморського флоту РФ з'явився ще один корабель, який може бути носієм ракет Калібр.

Тепер Чорноморський флот держави-терориста має у своєму складі два фрегати, вже чотири корвети та до п'яти субмарин, які можуть запускати "Калібри". Загальний залп ракет агресор збільшив 70 одиниць.

У свою чергу, Центр національного опору заявив, що російські війська розраховують використовувати ракетоносій "Циклон" для формування "Азовського військово-морського району" з пунктом базування в тимчасово окупованому Маріуполі.

Нагадаємо, після низки атак у Чорному морі російські окупанти розпочали підготовку екіпажів своїх військових кораблів до протидії морським дронам. Також підготовку проходитимуть розрахунки берегових військ РФ.

Раніше повідомлялося, що Сили оборони України вивели із ладу п'ять великих десантних кораблів Чорноморського флоту Росії. Як зазначили у ВМС, наразі окупанти не мають достатньо потужностей, щоб відновити ці втрати у морських силах РФ.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader