Робота щодо збору доказів злочинів РФ має прискоритися– прем’єр Молдови
Робота щодо збору доказів злочинів РФ має прискоритися– прем’єр Молдови

Робота щодо збору доказів злочинів РФ має прискоритися– прем’єр Молдови

Молдова підтримує встановлення міжнародного спеціального трибуналу над Путіним, а робота щодо збору неспростовних доказів російських злочинів має прискоритися. 

Таку заяву зробив прем’єр-міністр Молдови Доріан Речан під час виступу на третьому саміті Кримської платформи у Києві. 

– Робота щодо збору неспростовних доказів російських злочинів має прискоритися і вона є невіддільною для відновлення сили міжнародного права в Україні та у всьому світі. У цьому відношенні я хочу заново повторити: Молдова підтримує встановлення міжнародного спеціального трибуналу щодо розслідування воєнних злочинів в Україні. Усі ці дії мають відбуватися разом із відбудовою України, – сказав прем’єр. 

Він зазначив, що Молдова готова взяти участь у відбудові верховенства міжнародного права та підтримці України.

Також Речан зазначив, що його країна продовжує приймати українських біженців й забезпечила освітню систему, для того, щоб надати відповідні послуги родинам та підтримку, щоб вони почувалися як вдома на скільки це можливо.  

– На місці України могла бути Молдова. Ми це знаємо, тому що ми вже пережили спеціальні операції Росії у Придністров’ї. Ми повністю підтримуємо президента Зеленського та його формулу миру, – наголосив прем’єр-міністр Молдови.

Теги за темою
Молдова
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader