Пиво для росіян буде робити виробник дихлофосу
Пиво для росіян буде робити виробник дихлофосу

Пиво для росіян буде робити виробник дихлофосу

Угода вже отримала всі необхідні схвалення

Голландська пивоварна компанія Heineken остаточно йде з ринку росії. 25 серпня було завершено угоду з продажу всіх активів російському покупцю.

Так, за даними пресслужби Heineken, угода вже отримала всі необхідні схвалення. Вона завершує процес виходу голландської компанії з рф, розпочатий у березні 2022 року. Повідомляється, що всі активи, включаючи сім броварень, переходять під контроль російської компанії Arnest Group. Зокрема, вона є виробником, "Дихлофосу", косметичних засобів для волосся "Красота", а також освіжувачів повітря, дезодорантів та кремів для взуття "Дивідик".

"Ціна купівлі бізнесу Heineken Russia складає 1 євро за 100% акцій… Arnest Group взяла на себе відповідальність за 1800 співробітників Heineken у росії, надавши гарантії працевлаштування на найближчі три роки. Крім бренду Heineken, який був виведений з рф у 2022 році, протягом 6 місяців буде згорнуто виробництво Amstel", — йдеться в повідомленні.

В результаті виходу з росії Heineken очікує, що загальні негрошові виняткові збитки становитимуть 300 млн євро, включаючи сукупні збитки від курсової різниці, що стосуються рф, які в даний час відображені в капіталі.

При цьому, стверджують у компанії, угода вплине на розбавлений прибуток на акцію (beia), а прогноз Heineken на 2023 рік не зміниться з моменту продажу.

"Ми завершили свій вихід з росії. Останні події демонструють серйозні проблеми, з якими стикаються великі виробничі компанії при виході з рф. Хоча ця угода зайняла набагато більше часу, ніж ми сподівалися, вона забезпечує кошти для існування наших співробітників і дозволяє нам відповідально залишити країну. ", — каже генеральний директор бренду.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що чомусь частина міжнародних компаній не поспішають виходити з росії.

Теги за темою
Росія війна
Джерело матеріала
loader
loader