Після зупинки зернової угоди із порту Одеси вийшло друге судно
Після зупинки зернової угоди із порту Одеси вийшло друге судно

Після зупинки зернової угоди із порту Одеси вийшло друге судно

Із порту Одеси вийшло друге судно після зупинки дії «зернового коридору». Про це повідомляє «Агропортал» у Telegram із посиланням на керівника Моніторингової групи Інституту чорноморських стратегічних досліджень, головного редактора BlackSeaNews Андрія Клименка.

Балкер Primus (ex Polarstar) вийшов з акваторії Одеського порту сьогодні вранці. Він прибув до Одеси ще 20 лютого 2022 року.

Після зупинки зернової угоди із порту Одеси вийшло друге судно фото 1

За даними одеських телеграм-каналів, судно направляється в болгарьку Варну.

Після зупинки зернової угоди із порту Одеси вийшло друге судно фото 2

16 серпня перше судно скористалося тимчасовим коридором для торговельних суден до/з портів Одеси. Контейнеровоз Joseph Schulte (прапор Гонконг) вийшов з порту Одеса. На борту – понад 30 тис тонн вантажу (2 114 контейнерів), зокрема з продовольством.

Тимчасовий коридор до/з чорноморських морських портів України першочергово буде використовуватися для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення російської федерації. Згідно з навігаційним дорученням ВМС ЗСУ №6 тимчасові маршрути руху цивільних суден до/з чорноморських морських портів України почали діяти з 8 серпня 2023 року.

Джерело матеріала
loader
loader