Грузія таки впустила 6 громадян України, яких росіяни вивезли із Херсонщини
Грузія таки впустила 6 громадян України, яких росіяни вивезли із Херсонщини

Грузія таки впустила 6 громадян України, яких росіяни вивезли із Херсонщини

У неділю, 27 серпня, через 10 днів після очікування, Грузія дозволила в'їзд на свою територію шістьом громадянам України, включаючи п'ятьох колишніх в'язнів. Раніше російські окупанти перемістили їх із окупованої Херсонщини.

Про це повідомляє правозахисна організація UnMode. Українців везуть у безпечне місце.

"Сьогодні всій групі українців офіційно дозволили перетнути кордон Грузії. Прикордонні служби не надали жодних додаткових умов чи пояснень", – йдеться у повідомленні.

В рамках операції було оголошено, що громадян України перевозять у безпечне місце.

Нагадаємо, що 19 серпня з'явилися повідомлення про те, що громадянам, які раніше були ув'язнені в Херсонській області, було відмовлено у в'їзді до Грузії прикордонниками цієї країни. Російські окупанти насильно вивезли їх, а після закінчення терміну покарання депортували з Росії.

Так, у нейтральній смузі, що розділяє кордони Росії та Грузії, опинилися заблокованими шестеро громадян України. Серед них п'ятеро раніше засуджених осіб, яких було примусово переміщено на територію Росії. Ці чоловіки планували залишити РФ, подолавши транзитний маршрут через Грузію, та прибули до кордону вночі 17 серпня. Однак, прикордонні служителі Грузії відмовилися пропускати їх через кордон.

Міністерство закордонних справ України повідомило про свої зусилля щодо організації повернення шести громадян до країни.

Як повідомляв OBOZREVATEL, в Україні почали звільняти деяких ув'язнених та заарештованих екс-військових, які готові захищати Україну на війні з Росією. Заявляється, що йдеться про велику кількість осіб, які перебувають під вартою та вже відбувають покарання по всій країні.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber . Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader