КНДР оголосила про відкриття кордонів після пандемії COVID-19
КНДР оголосила про відкриття кордонів після пандемії COVID-19

КНДР оголосила про відкриття кордонів після пандемії COVID-19

Північна Корея ухвалила рішення відкрити кордони для пасажирських перевезень. Таким чином, громадяни країни, які перебували за кордоном через суворі прикордонні обмеження під час пандемії COVID-19, зможуть повернутися додому.

У заяві влади країни, опублікованій агентством KCNA, державний штаб із запобігання епідеміям заявив, що постанова відповідає корекції протиепідемічного рівня після "пом’якшення пандемічної ситуації в усьому світі", передає Reuters.

"Люди, які повернулися, перебуватимуть під медичним контролем цілий тиждень у карантинних палатах", – йдеться в повідомленні північнокорейські ЗМІ.

Оголошення про пом'якшення заходів зроблено через кілька днів після того, як літак з Пхеньяна вперше з 2020 році приземлився в Пекіні. Поки що не зрозуміло, хто був на борту, але західні туристичні компанії, які працюють на ринку Північній Кореї, повідомили, що це був рейс із громадянами КНДР, які  застрягли в Китаї після закриття кордонів на почетку пандемії.

Протягом останнього року рух вантажних поїздів і суден в країні почав потроху зростати, але Північна Корея лише почала дозволяти деякі міжнародні пасажирські перевезення.

Теги за темою
Коронавірус
Джерело матеріала
loader
loader