Зголодніти чи захотіти з’їсти щось смачненьке в літаку можна і під час тривалої подорожі, і під час швидкого перельоту між містами. На цей випадок чимало авіакомпаній пропонують різноманітнуїжу на борту.
Як пише Express.co.uk, найчастіше пасажири обирають тости та сендвічі з шинкою та сиром. Утім стюардеса Селіна Бєддінг закликає не їсти це, і надати перевагу салатам.
Вона пояснила, що під час польоту через низький тиск і сухість повітря смак їжі відчувається не так, як зазвичай. Тому під час приготування їжі для пасажирів літаків використовують дуже багато солі.
"[Солі] більше, ніж у більшості готових страв, які ми купуємо в супермаркетах. Причина цього полягає в тому, що через тиск у салоні ми втрачаємо близько 30 відсотків наших смакових рецепторів. Тому компанії, які готують їжу для авіакомпаній, додають у неї набагато більше солі, щоб ви отримували приємний смак на висоті 12 тисяч метрів", – каже бортпровідниця.
Як більш здорову альтернативу стюардеса пропонує овочі та фрукти. "Ви можете вибрати, наприклад, салат або фруктовий салат", – каже вона.
Поради для авіапасажирів
Прагнучи зекономити, чимало пасажирів вирішують не купувати пляшку з напоєм, а просто налити собі води з-під крану в літаку. Стюардеса розповіла, чому це дуже небезпечно.
А працівник аеропорту розповів, як можна легко зменшити шанси на те, що ваш багаж загублять під час авіаперельотів.