Електромобілі дорожче ремонтувати після ДТП, ніж автомобілі з ДВЗ — дослідження
Електромобілі дорожче ремонтувати після ДТП, ніж автомобілі з ДВЗ — дослідження

Електромобілі дорожче ремонтувати після ДТП, ніж автомобілі з ДВЗ — дослідження

Електромобілі мають менший відсоток ремонтопридатних деталей, а також кілька інших проблем. Проте у цих автомобілів є одна важлива перевага.

Експерти порівняли вартість ремонту електромобілів і авто з ДВЗ після ДТП. Результати дослідження виявилися доволі неоднозначними. Про це повідомили на сайті Mitchell International.

Електромобілі відомі своєю недорогою вартістю обслуговування. Проте заміна багатьох деталей може виявитися дуже дорогою.

У страховій компанії Mitchell International заявили, що в разі ДТП витрати на ремонт електромобіля будуть дорожчими, ніж у схожого автомобіля з двигуном внутрішнього згоряння. При цьому середня вартість страховки цих авто також виявилася вищою.

У звіті сказано, що американські та канадські власники електромобілів Tesla після ДТП у середньому витрачають на ремонт близько 1600 доларів. Також пошкоджені електрокари частіше потребують заміни запчастин — 90,75% проти 66,50% в авто з ДВЗ.

Крім цього електромобілі мають менший відсоток ремонтопридатних деталей — 13,49% проти 19,20% у моделей із ДВЗ. Час ремонту також виявився значно вищим.

Попри всі недоліки, в електромобілів є одна важлива перевага. Після ДТП вони частіше залишаються на ходу, ніж бензинові та дизельні авто. Проте удари в задню частину електромобілів часто виводять їх з ладу.

Важливо Заряджати електромобілі дорожче, ніж заправляти автомобілі з ДВЗ — дослідження

Експерти додали, що в майбутньому ремонт електромобілів стане помітно дешевшим. Питання полягає в тому, скільки часу для цього буде потрібно.

Раніше Фокус розповів, що власники електромобілів їздять на своїх авто набагато рідше, ніж водії моделей із ДВЗ.

Теги за темою
авто дослідження електромобілі Ремонт
Джерело матеріала
loader
loader