Майстри маскування: який вигляд мають комахи, схожі на "живі листочки"
Майстри маскування: який вигляд мають комахи, схожі на "живі листочки"

Майстри маскування: який вигляд мають комахи, схожі на "живі листочки"

Так, дослідникам вдалося виявити ще декілька нових видів. Таких представників складно помітити, оскільки вони є майстрами загадкового камуфляжу і їх важко помітити в листі.

Нові види комах схожі на "живі листочки"

У відкритті вчені успішно ідентифікували 7 раніше невідомих видів листових комах, яких ще називають "ходячими листками". Ці захопливі істоти вже давно становлять виклик для дослідників через їхню невловну природу маскування, однак завдяки ретельним дослідженням і спостереженням вчені подолали ці труднощі, проливши нове світло на ці дивовижні види.

Представники цих видів насправді належать до загону Phasmatodea, який також охоплює паличників. За даними Товариства ентомологів-аматорів, цей загін загалом налічує понад 2 500 видів з величезною різноманітністю фізичних особливостей. Наприклад, деякі з них майстерно камуфлюються під пошкоджене листя.

Це відкриття є надзвичайно важливим, оскільки науці сьогодні відомо близько 3 500 видів паличників і листових комах, при цьому останніх на сьогодні описано трохи більше ніж 100 видів. Саме тому нове відкриття таке важливе, щоб дізнатися більше про цих особливих майстрів маскування,
– каже співавтор дослідження Свен Бредлер.

У новому дослідженні команда учених з Геттінгенського університету та різних міжнародних установ успішно розширила теперішній каталог науково визнаних комах. Автори дослідження підкреслюють величезні переваги камуфляжу для захисту комах від природних хижаків у місцях їх проживання. Однак ця адаптація створює серйозну проблему для дослідників, які сильно залежать від візуальної ідентифікації для точної класифікації нещодавно відкритих видів.

Комахи B і C належать до одного виду, а комаха A – до зовсім іншого виду / Фото ZooKeys ​

За словами керівника дослідження, доктора Сари Бенк-Обен, їм з колегами вдалося ідентифікувати лише деякі види за їхніми генетичними характеристиками. Наприклад, у дослідження були включені деякі окремі особини, знайдені в Індії, які, як вважалося раніше, належали до виду, широко поширеного по всій Південно-Східній Азії. Пізніше виявилося, що вони належать до абсолютно нового виду.

У своїй роботі дослідники використовували зразки, зібрані в польових умовах, а також записи музеїв і приватних колекціонерів, окрім того, дані спостережень цивільних науковців.

На "небесних островах" виявили листяного гекона Фулбрайта

Цей новий вид виростає всього до 9 сантиметрів завдовжки, а його забарвлення повністю залежить від статі та віку. Який вигляд має істота – дивіться за посиланням!

Джерело матеріала
loader
loader