#ми_вдома: Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» повертається до Херсону
#ми_вдома: Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» повертається до Херсону

#ми_вдома: Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» повертається до Херсону

У деокупованому Херсоні фестивальні заходи проведуть у безпечному укритті, про яке заздалегідь не повідомляють.

Авторитетний театральний форум - Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» - повертається до рідного Херсона. Програма цьогорічного, ювілейного, фесту відбуватиметься 8-6 вересня, а відкриття проходитиме одночасно у 25 театрах. Про це повідомляє «Українська правда. Життя» із посиланням на президента фестивалю, керівника Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Куліша Олександра Книгу.

Так, під час пресконференції «XXV Міжнародний театральний фестиваль "Мельпомена Таврії»: деталі проведення» Олександр Книга розповів, що театральні вистави відбудуться в Одесі, Миколаєві, Львові, Києві, Херсоні та Новій Каховці (онлайн). Гасло цьогорічного фестивалю – #ми_вдома. 

У деокупованому Херсоні фестивальні заходи проведуть у безпечному укритті, про яке заздалегідь не повідомляють. Зараз колектив театру грає там вистави, оскільки приміщення Херсонського театру наразі є небезпечним в умовах постійних обстрілів регіону. 

"Арт-хаб, у якому працює наш театр зараз, безпечний. Намагаємось не рекламувати вистави заздалегідь. Публікуємо час і місце проведення в групах, де є лише перевірені люди. Але не працювати просто не можемо – бачимо, наскільки це потрібно – військовим і мешканцям, які залишились в місті", – каже Олександр Книга. 

Одним із фестивальних майданчиків у 2023 стане Театр Василька в Одесі, з яким підписали меморандум. Там, зокрема, покажуть і нову виставу Херсонського театру.

"Розуміємо, що в Херсоні не можемо прийняти 70 колективів, які залюбки приїхали би до нас у мирний час. Тому вирішили, що бази будуть в Херсоні, Миколаєві, Одесі, Львові та Києві. Театр Василька виділив приміщення на кілька днів, під кілька наших проєктів, які будуть на фесті – це івано-франківська стендап-комедія «Про що мовчать чоловіки» з Олексієм Гнатковським (виконавець ролі Олекси Довбуша у фільмі «Довбуш»), вистави Малого театру і прем’єра нашого херсонського театру «Позивний «Горобчик» за п’єсою «Погані Дороги» Наталі Ворожбит», – розповів Олександр Книга.

 

Фото: Олександр Книга,  Facebook Мельпомена Таврії

Джерело матеріала
loader
loader