В Білорусі загострюються конфлікт між "вагнерівцями" і місцевими силовиками – ТЦК
В Білорусі загострюються конфлікт між "вагнерівцями" і місцевими силовиками – ТЦК

В Білорусі загострюються конфлікт між "вагнерівцями" і місцевими силовиками – ТЦК

У Білорусі на полігоні Воловщина загострюється конфлікт між найманцями з ПВК "Вагнера", які там виступають в ролі "інструкторів", та місцевими силовиками – співробітниками  МВС республіки. Основною причиною конфлікту є тюремне минуле "вагнерівців.

Про це повідомив Центр національного спротиву. Зазначається, що через це терористи з ПВК почали виїжджати з Білорусі. 

Білоруські поліцейські відмовляються працювати з колишніми в’язнями та злочинцями. Кривавий підхід до виконання завдань, якому "вагнерівці" навчають білорусів, лякає навіть "псів режиму Лукашенка"  

Через загострення конфлікту вже близько 50 інструкторів-терористів з ПВК покинуло Білорусь. Основною умовою вибуття є підписання контракту з Міноборони Росії та продовження участі у війні проти України.

Крім того, за останні три тижні понад 1500 "вагнерівців" відбули з Білорусі до Африки, де Росія також намагається розширити свій вплив.

Нагадаємо, на території Білорусі почали видавати нові паспорти найманцям російської приватної компанії "Вагнер". Документи справжні, але оформлюють їх на інші імена. Така тенденція становить загрозу для європейських країн. 

Як повідомляв OBOZREVATEL, після смерті в авіакатастрофі керівництва "Вагнера" (ватажка Євгена Пригожина та його заступника Дмитра Уткіна) і новини про те, що "вагнерівці" нібито демонтують свій табір на території республіки, в Білорусі досі залишається кілька тисяч найманців цієї російської ПВК.

Диктатор Олександр Лукашенко хотів би, щоб вони залишилися в країні, але в нього немає достатніх фінансових ресурсів, щоб утримувати велику групу бойовиків. На це вказав білоруський опозиціонер, керівник Народного антикризового управління і заступник керівника Об’єднаного перехідного кабінету Білорусі Павло Латушко в інтерв’ю РАР. Латушко зазначив, що частина "вагнерівців", ймовірно, вирушить в Африку, інші підпишуть контракти з міноборони Росії, а решта звільниться зі служби чи залишиться у Білорусі.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader