США вперше передадуть Тайваню зброю за програмою для суверенних держав
США вперше передадуть Тайваню зброю за програмою для суверенних держав

США вперше передадуть Тайваню зброю за програмою для суверенних держав

Адміністрація президента США Джо Байдена схвалила фінансування першої в історії передачі американського військового обладнання Тайваню з бюджету, з якого виділяють допомогу Україні в межах програми, яка зазвичай використовується для суверенних держав. Про це повідомляє CNN.

У межах програми фінансування закордонних військових операцій (FMF) Державний департамент США схвалив надання Тайваню військової допомоги на $80 млн, які оплатять із американського бюджету.

Представник Держдепу підтвердив CNN схвалення військової допомоги, водночас наголосивши, що вона не означає зміни політики «одного Китаю».

Але китайське Міністерство закордонних справ у четвер різко відреагувало на новину, закликавши США «припинити посилення американсько-тайванських військових зв’язків і озброєння Тайваню» і «припинити створювати напруженість по той бік Тайванської протоки».

Додамо, що США вже продавали зброю Тайваню, але в межах окремої програми іноземних військових продажів (FMS).

Відповідно до ухваленого минулоріч закону, уряд США має право витрачати до 2 млрд щорічно на військову грантову допомогу $Тайваню з 2023 по 2027 рік

Раніше в серпні адміністрація президента США звернулась до Конгресу з проханням профінансувати озброєння для Тайваню у межах додаткового бюджетного запиту.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader