Бельгія передасть Україні ракети Sea Sparrow
Бельгія передасть Україні ракети Sea Sparrow

Бельгія передасть Україні ракети Sea Sparrow

Вісім ракет Sea Sparrow нададуть Україні. Про це повідомляє бельгійське видання L’Echo, передає 24 Канал.

Що треба знати про це озброєння

Останні кілька тижнів інфопростір сповнений переважно новин про літаки F-16 та ракети до них. Але не варто забувати і про інші типи озброєння.

Так, стало відомо, що Україна отримає викуплені в Німеччини ракети Sea Sparrow – раніше їх використовували на німецьких фрегатах типу "Бремен". Кожна з восьми ракет коштує приблизно 7000 євро.

Журналісти порталу "Мілітарний" указують: наразі невідомо, з якої платформи будуть використовуватись ракети, але повідомлялося, що Україна та Польща проводять роботи по інтеграції ракет Sea Sparrow на самохідну вогневу установку 9А310 зі складу зенітно-ракетного комплексу "Бук".

Ракети Sea Sparrow використовують пасивну головку самонаведення, тому для їх використання потрібна РЛС цілевказання для ракети.

Sea Sparrow є у кількох варіантах – морському та авіаційному. Їхні характеристики збігаються, але умови запуску різняться. Тож ефективна дальність пуску морського варіанта удвічі менша.

Характеристики зброї

  • Стартова вага – 231,2 кілограма;
  • маса бойової частини – 39 кілограми;
  • довжина – 3,7 метра;
  • діаметр – 0,2 метра;
  • розмах крил – 0,81 метра;
  • дальність пуску у передню півсферу – 70 кілометрів;
  • швидкість польоту ракети – 4 Махи.

Не тільки ракети

Також уряд Бельгії планує поставити Україні техніки на 150 мільйонів євро – на додачу до інших проєктів підтримки України.

Нещодавно міністерка оборони Бельгії Людивін Дедондер повідомила про посилення протиповітряної оборони нашої держави. Вона анонсувала нові поставки для ППО, постачання боєприпасів і навчання бійців.

Посилення нашого неба

Раніше була новина про те, що Україна отримає антидронові системи Slinger. Вони можуть збивати вертольоти та "Шахеди". Зброя має тепловізори та нічний приціл. 30-міліметрова гармата призначена для ураження транспортних засобів та інших повітряних цілей типу гелікоптерів.

Теги за темою
Новини України Зброя Бельгія
Джерело матеріала
loader
loader