Італійці готують недорогий компактний електрокар із запасом ходу 400 км
Італійці готують недорогий компактний електрокар із запасом ходу 400 км

Італійці готують недорогий компактний електрокар із запасом ходу 400 км

Нова Lancia Ypsilon позначить старт "перезавантаження" італійського бренду і стане першим електрокаром в його історії. Хетчбек отримає 156-сильну установку і зможе проїхати 400 км без підзарядки.

Опубліковано рендери Lancia Ypsilon нового покоління. Компактний хетчбек В-класу дебютує в першій половині 2024 року і стане первістком у новому сімействі моделей італійської марки. Про це повідомляє сайт Motor.es.

Нова Lancia Ypsilon буде витримана в стилістиці концепт-кара Lancia Pu+Ra HPE. Передня частина отримала свого роду "дзьоб" з діодним підсвічуванням.

Запас ходу електрокара досягне 400 км
Фото: Motor.es

Lancia Ypsilon 2024 порідниться з Peugeot 208 і Opel Corsa наступного покоління, адже всі три моделі будуть побудовані на одній платформі STLA Small концерну Stellantis. Хетчбек підросте в розмірах до приблизно 4 метрів у довжину.

Нова Lancia Ypsilon стане першим серійним електромобілем італійської марки. Силову установку запозичать у побратимів: авто отримає 156-сильний мотор і батарею на 54 кВт∙год, а його запас ходу складе близько 400 км.

Важливо Розкішний салон і гібридна установка: представлений найдорожчий Citroen (фото)

Крім того, очікуються гібриди Lancia Ypsilon на 100 і 136 к. с. з 1,2-літровим турбомотором і "м'якою" 48-вольтною установкою. Також має з'явитися спортивна версія НРЕ. Втім, з 2026 року випуск гібридів припинять і всі Lancia стануть електричними.

З Ypsilon почнеться "перезапуск" Lancia. Слідом за цією моделлю підуть нові Lancia Delta і Gamma.

Раніше Фокус повідомляв, що такі ж силові установки отримає і новий Opel Crossland 2024.

Також ми писали, що Fiat готує спортивний електрокросовер.

Теги за темою
електромобілі
Джерело матеріала
loader
loader