До Землі наближаються одразу пʼять величезних астероїдів
До Землі наближаються одразу пʼять величезних астероїдів

До Землі наближаються одразу пʼять величезних астероїдів

До Землі наближаються одразу пʼять великих астероїдів. Вони пролетять повз планету між 6 і 10 вересня. Про це повідомляє NASA Asteroid Watch.

Одне з небесних тіл – розміром з будинок. Ще два астероїди – завбільшки з літак, інші два – з автобус.

Астероїд під назвою JA5 розміром із будинок наблизився до Землі першим – він пройшов повз планету 6 вересня на відстані 5,1 млн кілометрів від Землі. Уперше тіло розміром у 18 метрів спостерігали в 2021 році. 

Ще три астероїди пролетять поблизу Землі 8 вересня. Один з них називається QC5, його порівнюють з літаком – він матиме розмір близько 25 метрів і пролетить на відстані понад 4 млн км від планети. Уперше його спостерігали у 2023 році.

Інше небесне тіло, назване GE, розміром приблизно з автобус (8 метрів) вперше помітили в 2020 році. Воно пролетить на відстані у понад 5,7 млн кілометрів від Землі.

Того ж дня повз планету пролетить третій астероїд, який порівнюють за розміром з автобусом (12 метрів), має назву RG. Його виявили у 2023 році. За даними вчених, він пролетить на відстані 1,65 млн кілометрів від Землі.

Ще один великий астероїд розміром з літак має назву QE8. Він пролетить повз Землю 10 вересня. Вперше це тіло виявили у 2023 році. Його розмір становить приблизно 52 метри. Він підлетить до Землі найближче – астероїд пролетить на відстані 1,52 млн кілометрів.

Жоден з астероїдів не має становити загрози для планети. 

Джерело матеріала
loader
loader