"Знищимо пітьму": Буданов та Залужний привітали з Днем української розвідки
"Знищимо пітьму": Буданов та Залужний привітали з Днем української розвідки

"Знищимо пітьму": Буданов та Залужний привітали з Днем української розвідки

Начальник ГУР МО Кирило Буданов привітав побратимів із колег із Днем військової розвідки України, який відзначається 7 вересня, попросивши "загадати бажання".

Як передає "Хвиля", відповідне відео він опублікував у своєму Телеграм-каналі.

Так, Буданов зазначив, що наша розвідка відзначає цей день, попри "злочинно-вбивчу, терористично руйнівну агресію Росії". При цьому він пообіцяв, що росіяни дадуть відповідь за скоєні військові злочини над українцями.

За словами начальника ГУР, сутність професії військового розвідника ніколи не передбачала суспільної оцінки їхньої діяльності. Адже розвідники – люди мовчазного подвигу.

"Але широкомасштабна загарбницька війна та динамічні геополітичні зміни в безпеці внесли значні корективи в роботу розвідки. На даний час весь світ спостерігає за нашими досягненнями і довіряє нам і наданій інформації", - зазначив він.

Крім того, Буданов підкреслив, що успішне виконання бойових завдань у тилу ворога, проведення спецоперацій, звільнення заручників та полонених зробили неоціненний внесок розвідників у боротьбу за суверенітет, територіальну цілісність держави та свободу мільйонів українців.

Він також віддав вічну славу та повагу до бойових побратимів, які віддали життя за Україну, за незалежність.

"Дякую кожному з вас за службу, за все, що ви робите заради нашої спільної Перемоги, за професіоналізм, стійкість, мужність і жертовність, тому що розвідка – це не тільки героїчні вчинки та подвиги, це насамперед – напружена, важка щоденна праця". , що вимагає великих зусиль, постійної витримки, волі, ґрунтовних знань та майстерності для загальнодержавних та національних інтересів. бійців, за вбитих та покалічених дітей, за сиріт та батьків, за українські міста та села, за наше небо, нашу землю та наше море! Хай буде світло! Знищимо пітьму!", - заявив він.

Слід зазначити, що на відео Буданов задує свічки на торті, після чого на його обличчі видно легку посмішку. Все відео він мовчить.

Із Днем військової розвідки України привітав і головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.

При цьому він наголосив, що про більшість успішних операцій розвідки не прийнято розповідати публічно.

"Вітаю бойових побратимів - воїнів-розвідників та всіх причетних із професійним святом! Про більшість успішних операцій розвідки не прийнято розповідати публічно. Військові розвідники не розкривають свої особи, не називають імен. Вони часто ходять по лезу. Діють там, де багатьом не під силу "Чітко, виважено, послідовно і болісно для противника. Дякую за службу нашим розвідникам! Разом – до Перемоги!", - написав головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен високо оцінив "добрий прогрес" контрнаступу України під час візиту до Києва.

Дивіться також:

Джерело матеріала
loader