Росія вивела майже всі підрозділи з Білорусі, – ДПСУ
Росія вивела майже всі підрозділи з Білорусі, – ДПСУ

Росія вивела майже всі підрозділи з Білорусі, – ДПСУ

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час брифінгу в Медіацентрі, інформує 24 Канал.

На цей момент Росія вивела у рамках ротації практично всі свої підрозділи, які завершили підготовку. Натомість нові підрозділи туди заведені не були,
– заявив він.

За словами Демченка, Росія використовує Білорусь як майданчик для підготовки своїх підрозділів, і там періодично знаходились російські військові у кількості 10 – 11 тисяч.

При цьому речник зазначив, що по лінії державного кордону з Білоруссю за останній час прикордонники не фіксували будь-яких змін.

На кордоні, за словами Демченка, ситуація повністю контрольована. Укріплення кордону продовжується, щоб унеможливити випадки диверсій або ж дестабілізації ситуації.

Ситуація на кордоні з Білоруссю

Попередньо командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв теж повідомляв, що Росія повністю вивела війська з Білорусі. За його словами, частину військових країни-агресора було перекинуто на Куп’янський і Лиманський напрямки.

Зауважимо, що Росія втягнула у війну Білорусь з першого дня повномасштабного вторгнення. Адже вдерлись окупанти на нашу територію зокрема й з Білорусі, саме так ворогу вдалось тимчасово захопити частину Київської, Чернігівської та Сумської областей. Пізніше Сили оборони деокупували ці території.

Крім того, Росія використовувала територію Білорусі для завдання ударів по Україні.

Теги за темою
Білорусь Держприкордонслужба
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader