Прикордонники відповіли, чи буде заборона на виїзд для жінок на військовому обліку
Прикордонники відповіли, чи буде заборона на виїзд для жінок на військовому обліку

Прикордонники відповіли, чи буде заборона на виїзд для жінок на військовому обліку

Обмеження на виїзд з України діє щодо чоловіків призовного віку, а також окремих посад держслужби та визначених посадових осіб.

Інформації про зміни з 1 жовтня щодо обмеження виїзду для жінок на військовому обліку прикордонники не мають. Про це у коментарі Громадському повідомив Андрій Демченко, речник Держприкордонслужби.

Демченко зазначив, що правила перетину кордону регулюються постановою уряду №57, які чітко визначають умови перетину кордону під час дії воєнного стану і категорії, кому можна перетинати кордон.

"Загалом на сьогодні обмеження діє щодо чоловіків віком від 18 до 60 років, а також окремих посад держслужби і визначених посадових осіб. Якщо буде ухвалене рішення про обмеження ще якоїсь категорії людей, будуть визначені чіткі умови пропуску, інші особливості, прикордонники це забезпечать", — зазначив Демченко.

Перед цим член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та представник президента в парламенті Федір Веніславський зазначив, що вже з 1 жовтня жінки, які мають медичну або фармацевтичну освіту, повинні стати на військовий облік.

"Якщо вони будуть стояти на обліку, то вони набувають статусу військовозобов'язаних. А військовозобов'язані виїжджають за кордон у тому порядку, який встановлено для військовозобов'язаних. Тобто якщо будуть окремі якісь документи, які дають право на тимчасовий виїзд — тоді так, вони зможуть поїхати.

Якщо немає — тоді вони також, як і чоловіки, будуть обмежені у праві виїзду", — зазначив Веніславський у коментарі «РБК-Україна».

На питання, чи вже доводили до відома Держприкордонслужби про можливі зміни з 1 жовтня Андрій Демченко відповів, що у нього такої інформації немає.

Також, у коментарі «РБК-Україна» Демченко наголосив, що те, що деякі жінки стануть військовозобовʼязаними з 1 жовтня, не означає, що для них автоматично буде заборонений виїзд з України, як військовозобов’язаним чоловікам.

Рекомендуємо відео:

Теги за темою
Держприкордонслужба
Джерело матеріала
loader