"Вагнерівці" покидали Білорусь чи ні: активісти розвіяли чутки
"Вагнерівці" покидали Білорусь чи ні: активісти розвіяли чутки

"Вагнерівці" покидали Білорусь чи ні: активісти розвіяли чутки

Було багато чуток про те, що нібито члени російської приватної військової компанії "Вагнер" залишали Білорусь, проте єдиний факт, який міг на це вказувати - розбір частини наметів, розташованих в основному білоруському таборі найманців.

Повідомлялося, що члени ПВК нібито чи виїхали в РФ на автобусах, чи то полетіли в Африку, "проте цьому немає жодного достовірного підтвердження і фактично розбір наметів - єдине, що на це може вказувати", повідомив моніторинговий канал "Беларускі Гаюн" на своєму каналі в Telegram.

"...у серпні продовжував функціонувати основний табір ПВК "Вагнер" в с. Цель під Осиповичами, частина табору була розібрана - на 23 серпня, з 273 наметів був демонтований 101... Таким чином місткість табору зменшилася на майже 2 000 осіб", - з'ясували активісти.

Аналітики нагадали, що ще на початку червня з'явилися заяви, що на білоруській території буде 8 чи 10 тисяч "вагнерівців". "...за нашими оцінками, їх приїхало менше, і табір можуть частково розбирати просто тому що запланована частина не доїхала", - підкреслюється на каналі.

Цікаві новини Білорусі - сьогодні це варто знати 

Члени ПВК "Вагнер" почали приїжджати в Білорусь після того, як в кінці червня влаштували заколот в РФ під керівництвом свого ватажка Євгена Пригожина. Варто зазначити, що Пригожин 23 серпня знищений нібито в результаті авіакатастрофи.

Наприкінці липня ЗМІ писали, що "вагнерівці" масово повертаються з Білорусі до Росії, оскільки кожну другу бригаду ПВК розпустили у відпустки.

Білоруський незалежний військовий аналітик Олександр Алесін висловив думку, що російська влада перекинула найманців до Білорусі, щоб відвернути українців від основного фронту.

Теги за темою
Білорусь
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader