ЄС візьме фінансову участь у створенні офісу Реєстру збитків України
ЄС візьме фінансову участь у створенні офісу Реєстру збитків України

ЄС візьме фінансову участь у створенні офісу Реєстру збитків України


Серед пріоритеті Єврокомісії – продовження підтримки й забезпечення необхідними інструментами сектору кримінального правосуддя в Україні, його подальший розвиток відповідно до європейських стандартів.

Євросоюз готовий брати участь у фінансуванні витрат на створення міжнародного Реєстру збитків і замовленні приміщень для цієї установи в Гаазі. Про це повідомив єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс, Укрінформ.

“Разом із Радою Європи та іншими партнерами ми зобов’язалися забезпечити змістовні процеси із сплати репарацій за втрати, які Росія  завдала народу України під час війни. Я щасливий оголосити, що ЄС братиме участь у покритті необхідних витрат для заснування Реєстру збитків, зокрема, у замовленні відповідних приміщень у Гаазі та у розвитку відповідної цифрової платформи”, – наголосив єврокомісар.

Він зауважив, що ЄС розглядає створення міжнародного Реєстру збитків як перший важливий крок до створення майбутнього міжнародного інструменту з виплати фінансових компенсацій для України і сподівається на потенційну зміну і розширення статусу ЄС як учасника у Реєстрі збитків.

Рейндерс відзначив важливу роль Ради Європи у притягненні РФ до відповідальності за злочини в Україні і назвав “історичними” відповідні рішення саміту РЄ у Рейк’явіку в травні цього року.

Повідомляється, що з огляду на безпрецедентний масштаб міжнародної підтримки України, ЄС докладає зусиль для координації всіх міжнародних ініціатив з притягнення Росії до відповідальності. З цією метою ЄС разом із Україною, МКС та урядом Данії заснували “Групу діалогу”, до якої вже увійшли понад три десятки країн, регіональних та міжнародних інституцій.

Серед пріоритеті Єврокомісії – продовження підтримки й забезпечення необхідними інструментами сектору кримінального правосуддя в Україні, його подальший розвиток відповідно до європейських стандартів. ЄС розраховує на дієву підтримку Ради Європи у цій роботі.

Нагадаємо, Зеленський повідомив про перший Офіс відновлення.



Теги за темою
Євросоюз
Джерело матеріала
loader
loader