За час літнього трансферного вікна футбольні клуби витратили рекордні 6,86 млрд євро
За час літнього трансферного вікна футбольні клуби витратили рекордні 6,86 млрд євро

За час літнього трансферного вікна футбольні клуби витратили рекордні 6,86 млрд євро

КИЇВ. 11 вересня. УНН. За даними FIFA, під час цього літнього трансферного вікна клуби витратили рекордні 6,86 мільярда євро, що є історичним максимум, повідомляє ESPN, пише УНН.

Деталі

Обсяги витрат клубів на придбання гравців зріс на 47,2% порівняно з відповідним періодом минулого року та на 26,8% порівняно з попереднім рекордом, встановленим у 2019 році.

За даними FIFA, англійські клуби мали найдорожчі трансфери з-за кордону, сукупно витративши 1,85 млрд євро на 449 трансферів, випереджаючи Саудівську професійну лігу, клуба якої загалом витратили на придбання гравців 815 млн євро.

При цьому, у FIFA наголошують, що цифри стосуються лише міжнародних трансферів, опускаючи угоди між сторонами в одній країні, такі як перехід Деклана Райса в "Арсенал" і перехід Мойзеса Кайседо в "Челсі".

Найдорожчі трансфери

Загалом, найдорожчим трансфером став перехід Мойсеса Кайседо з Брайтона в Челсі за 134 млн євро став найбільшим переходом літнього вікна. Другий — трансфер Деклана Райса з Вест Гема Юнайтед в Арсенал за 122,5 млн євро.

За Гаррі Кейна мюнхенська Баварія також віддала понад 115 млн євро. Джуд Беллінгем підписав контракт з Реалом, а Боруссія Дортмунд отримала за нього 103 млн євро.

При цьому, у FIFA нагадують, що пропозиція трансферу від клубу "Аль-Іттіхад", який не зазнав невдачі у спробі придбання єгипетської зірки Мохамеда Салаха за 175 млн євро, могла довести трансферний бюджет Саудівської професійної ліги до суми в понад 1 млрд. євро.

Жіночій футбол

Еміліо Гарсіа Сільверо, головний спеціаліст ФІФА з правових питань та відповідності, зазначив, що кількість трансферів під час реєстраційного періоду в середині року також зросла шостий рік поспіль, з 829 трансферами, 66 з яких були з комісіями.

У жіночому футболі по всій Європі було 634 вхідних і 565 вихідних трансферів, а гроші, витрачені на трансферні комісії, зросли більш ніж удвічі порівняно з періодом середини 2022 року, досягнувши рекорду в 3 мільйони євро.

Наступне трансферне вікно для більшості клубів по всьому світу розпочнеться в січні 2024 року, воно буде відкрите з 1-го числа і закриється 1 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мати капітана збірної Франції Мбаппе повідомила про трансферну вартість футбольної зірки 

Теги за темою
Гроші трансфери
Джерело матеріала
loader
loader