Майкл Фассбендер: 10 кращих фільмів актора
Майкл Фассбендер: 10 кращих фільмів актора

Майкл Фассбендер: 10 кращих фільмів актора

Майкл Фассбендер народився 2 квітня 1977 року в німецькому місті Гейдельберг.

Початок творчого шляху Майкл Фассбендер можна назвати успішним. З 2001 році Майкл отримував невеликі ролі в картинах «Брати по зброї», «Серця і кістки», «Холбі Сіті», «Відьма» та інших.

Удача посміхнулася акторові в 2006 році, коли Фассбендер отримав роль в фільмі «300 спартанців» Зака ​​Снайдера. Стеліос у виконанні Майкла запам’ятався глядачам засмаглим накачаним торсом.

У скарбничці його особистих досягнень – дві номінації на «Оскар». А також співпраця з Тарантіно, Рідлі Скоттом, Меттью Воном, Стівеном Спілбергом і Стівеном Содербергом.

Серед масового глядача Майкл Фассбендер популярний завдяки участі у франшизі фільмів про людей Ікс за коміксами Marvel, де актор грає молодого антагоніста Магнето.

Останнім часом продюсерська діяльність набирає обертів в біографії Майкл Фассбендер. Він володіє продюсерською компанією DMC FILM, заснованою в 2011 році. У 2016 році його продюсерська компанія працювала над фільмом «Кредо вбивці».

Голод (2008)

Фільм розповідає про боротьбу ув’язнених з Ірландської республіканської армії за визнання за собою статусу політичних.

Спочатку вони намагаються домогтися цього, відмовляючись митися, носити тюремний одяг і всіляко розводячи бруд в своїх камерах.

Однак ця тактика не принесла плодів: в’язнів насильно стригли і мили, б’ючи при цьому до напівсмерті. Нарешті, один з них – Боббі Сендс – вирішує почати голодувати до смерті.

Фільм отримав «Золоту камеру» Каннського кінофестивалю 2008 року. А Майкл Фассбендер отримав нагороду британської кінопремії.

Сором (2011)

Брендон страждає від нездатності контролювати своє сексуальне життя. Еротоман і сексоголік, він вічний завсідник нічних клубів, стрип-барів і секс-чатів. 

Перед його чарами не може встояти жодна дівчина Нью-Йорка. Але приїзд рідної сестри Сіссі, перевертає життя Брендона з ніг на голову. 

За роль Брендона 10 вересня 2011 року Майкл Фассбендер отримав кубок Вольпі за кращу чоловічу роль. В цілому фільм отримав 20 номінацій на різні премії і удостоївся семи з них.

12 років рабства (2013)

У 2014 році Майкл Фассбендер був вперше за свою кар’єру висунутий на премію «Оскар» в номінації «Краща чоловіча роль другого плану» і удостоєний численних нагород за злочинницьку роль садистського рабовласника в історичній драмі «12 років рабства».

Стрічка заснована на реальній історії незаконно полоненого афроамериканця середини XIX століття. Свій сумний досвід Соломон Нортап виклав в мемуарах під назвою «12 років рабства», які й лягли в основу сценарію фільму.

Соломон вільний чорношкірий волею випадку потрапляє до рук работоргівців. Протягом 12 років він проходить через приниження і випробування рабством, змінює не одного господаря, проте не втрачає власної гідності. Саме завдяки цьому йому вдається знайти законну свободу після важкої праці, знущань і образ.

Люди Ікс: Перший клас (2011)

У 2011 році актор зіграв в супергеройському бойовику Меттью Вона «Люди Ікс: Перший клас».

Фільм став початком нової трилогії про зіткнення людей і мутантів за мотивами однойменних коміксов. Майкл Фассбендер виконав роль Еріка Леншерра, згодом супергероя, а потім суперлиходія Магнето, що володіє силами керувати будь-якими металевими предметами.

Фільм розповідає про становлення героїв, дорослі версії яких відомі будь-якому прихильнику комікс-фільмів.

Стів Джобс (2015)

У 2015 році Фассбендер знявся в ролі Стіва Джобса в однойменному фільмі.

Сюжет автобіографічного фільму про великого генія сучасності Стіва Джобса містить в собі три найважливіші моменти, які відіграли в житті культової фігури важливу роль.

За роль Джобса Фассбендер був номінований на «Золотий глобус», «Оскар», BAFTA і премію Гільдії кіноакторів США, але не отримав жодної нагороди.

Безславні виродки (2009)

Дія картини розгортається в окупованій Франції. На очах у Сюзанни Дрейфус від рук німецького полковника Ганса Ланда гине її сім’я. Дівчині дивом вдається врятуватися і втекти до Парижу. Там вона влаштовується на роботу до кінотеатру.

У той же час десь в Європі лейтенант Альдо Рейн збирає групу єврейських солдатів, що іменують себе «Виродками». До них пристає таємний агент Бріджет фон Хаммерсмарк, яка видає себе за актрису. Обидві сюжетні лінії перетинаються, коли диверсанти зустрічаються в кінотеатрі з Сюзанною, яка мріє помститися кривдникам.

Джейн Ейр (2011)

Молода гувернантка на ім’яДжейн наймається в будинок багатого містера Рочестера.

Між господарем і гувернанткою його прийомної дочки виникає любов, що стирає всі бар’єри – соціальні, матеріальні, вікові. Справжня любов, для якої не страшна розлука та не має значення відстань.

Фільм був номірован на премію «Оскар» в категорії «Кращий дизайн костюмів».

Прометей (2012)

У 2012 році актор з’явився в науково-фантастичному бокбастере «Прометей». Дія фільму відбувається в кіновсесвіту Чужих, але сюжет безпосередньо не пов’язаний з цими інопланетянами. Майкл Фассбендер зіграв роль робота-андроїда.

«Прометей» – це науково-дослідний космічний корабель, члени якого відправляються на пошуки прабатьків. Через кілька років, команда корабля прибуває до місця призначення. На планеті вони знаходять штучні споруди. Але те, що вони там знайдуть, навряд чи дасть їм відповіді на свої запитання.

Чужий: Заповіт (2017)

Під час обстеження віддаленої планети, розташованої на іншій стороні галактики, екіпаж колоніального корабля «Заповіт» знаходить, що те, що вони спочатку прийняли за незвіданий рай, насправді – темний і небезпечний світ.

Його єдиний мешканець – синтетичний андроїд Девід, що залишився в живих після приреченої експедиційної місії «Прометей».

Макбет (2015)

Дії фільму відбуваються в ХI столітті в Шотландії. Лорд Макбет, здобувши чергову перемогу в битві, повертається зі своїм військом додому.

Дорогою він зустрічає трьох віщунки, які пророкують йому, що незабаром він стане королем. Лорд завжди пишався тим, що він був на хорошому рахунку у нинішнього короля Дункана, але жага влади зробив з нього справжнього звіра, якого було вже не зупинити.

Йому всіляко потурає його дружина, яка виявляється ще більш марнославної і підлої, ніж сам Лорд. Саме вона нашіптувала йому найнеймовірніші і жахливі ідеї, які він втілював в життя.

Джерело матеріала
loader
loader