"Буде для мене уроком": гравець збірної України пояснив свою результативну помилку в матчі з Італією
"Буде для мене уроком": гравець збірної України пояснив свою результативну помилку в матчі з Італією

"Буде для мене уроком": гравець збірної України пояснив свою результативну помилку в матчі з Італією

Георгій Судаков взяв на себе вину за перший пропущений гол у грі проти італійців.

Півзахисник збірної України Георгій Судаков прокоментував свою помилку в матчі 6-го туру відбору на Євро-2024 проти команди Італії, яка призвела до першого пропущеного "синьо-жовтими" м'яча.

На 12-й хвилині поєдинку Судаков підслизнувся біля власного штрафного майданчика, після чого Маттія Дзакканьї віддав передачу на Давіде Фраттезі, а той відкрив рахунок ударом у ближній кут.

У післяматчевому коментарі Суспільне Спорт хавбек донецького "Шахтаря" визнав, що помилився з вибором бутс на гру, та попросив вибачення у всієї команди та фанатів.

"Дуже прикра помилка. Розумію, що на такому рівні не можна припускатися таких помилок. Це буде для мене уроком. Перед кожною грою я обираю взуття. Взув бутси з пластиковими шипами, треба було з металевими. Потім перевзувся, стало легше. Але це моя помилка, хочу попросити вибачення перед командою та вболівальниками. На такому рівні не можна помилятися", – заявив Георгій.

Також Судаков поділився емоціями від протистояння з чинними чемпіонами Європи. У матчі в Мілані збірна України програла з рахунком 1:2. На дубль Давіде Фраттезі підопічні Сергій Реброва змогли відповісти лише голом свого капітана Андрія Ярмоленка.

"Розуміли, що буде такий пресинг, бо Італія мала вигравати цей матч. Не те, щоб мала – їм потрібна була лише перемога. Розуміли, що вдома, за присутності своїх вболівальниках на "Сан-Сіро", вони бігтимуть агресивно. Можна сказати, що ми були готові до цього. Так склалося.

Чому Україна надавала перевагу вертикальним передачам? У нас потужні страйкери – Артем Довбик, Роман Яремчук. Розуміли, що нема сенсу розігрувати перед штрафним майданчиком, коли дуже високий пресинг, і вони залишалися один в один, віддавали вертикальні передачі, щоб вони чіплялися. Так, хочеться грати більше з м'ячем, через коротку та середню передачу, але ми маємо розуміти, що ми робимо на футбольному полі, коли команда високо нас накриває, чи є сенс. Наочний приклад, напевно, навіть моєї помилки, коли ми розігрували біля свого штрафного, одна помилка – гол.

Це неймовірний досвід. Із кожним матчем отримую неймовірний досвід за національну збірну. Це мрія. І коли ти виходиш на "Сан-Сіро" з такою підтримкою, це відкладається. Напевно, не можу сказати, що радий цій помилці, але хай вона станеться зараз, ніж у майбутньому", – сказав Судаков.

Збірна України у відборі на Євро-2024: турнірне становище та коли наступні матчі

За підсумками шести турів збірна України (7 очок) опустилася на третє місце у групі С. Лідирує Англія (13 балів), на другу позицію піднялася Італія (7). На четвертій сходинці – Північна Македонія (7), остання – Мальта (0).

Нашій команді залишилося зіграти три матчі у кваліфікації на Євро-2024: Україна – Північна Македонія (14 жовтня), Мальта – Україна (17 жовтня) та Україна – Італія (20 листопада).

До фінальної частини чемпіонату Європи 2024 року вийдуть по дві найкращі збірні з кожної групи. Володарі ще трьох путівок на континентальну першість будуть визначені в плейоф, куди потраплять 12 команд залежно від їхніх виступів у Лізі націй-2022/23.

Жеребкування фінальної частини Євро-2024 відбудеться в грудні 2023 року, а сам турнір – від 14 червня до 14 липня 2024 року прийматиме Німеччина. Збірна Німеччини, як господарка турніру, без відбору потрапила на континентальну першість.

Ребров прокоментував поразку від Італії та оцінив шанси збірної України вийти на Євро-2024

Відбір на Євро-2024: групи і турнірні таблиці

Реабілітувались за розгром від японців: Німеччина перемогла Францію у товариському матчі (відео)

Джерело матеріала
loader
loader