Білорусь наприкінці вересня проведе масштабні військові навчання
Білорусь наприкінці вересня проведе масштабні військові навчання

Білорусь наприкінці вересня проведе масштабні військові навчання

Наприкінці вересня Білорусьпроведе масштабні військові навчання.

Як повідомляє "Беларускі Гаюн" з посиланням на начальника Департаменту міжнародного військового співробітництва МО РБ Валерія Ревенка, збройні сили країни запланували проведення двосторонніх комплексних навчань.

Про майбутні навчання нібито було повідомлено держав-учасниць ОБСЄ в рамках Віденського документа 2011 року.

За даними проекту, у навчаннях будуть задіяні підрозділи:

  • 6-ї механізованої бригади;
  • 11-ї механізованої бригади (у тому числі 841-а група артилерії та розвідувальний батальйон);
  • 19-ї механізованої бригади (у тому числі 191-а група артилерії);
  • 120-ї механізованої бригади.
  • 336-ї реактивної артилерійської бригади та ін.

Наразі відбувається активна підготовка до майбутніх навчань. Проводяться огляди, на яких перевіряються наявність та стан спорядження, озброєння та військової техніки. Також у підрозділах проводяться заняття з "профілактики негативного інформаційного впливу" на особовий склад. Військовослужбовцям надали алгоритм розпізнавання недостовірної інформації, а також порядок користування соціальними мережами та месенджерами.

"За нашою інформацією, підрозділи 336-ї реактивної артилерійської бригади (на озброєнні – РСЗВ "Смерч" та "Полонез") вже почали переміщатися до району проведення навчань", - додає "Гаюн".

Військові навчання в Білорусі

Раніше повідомлялося, на початку вересня до Білорусі прибув ешелон Збройних сил Російської Федерації. Війська нібито повинні взяти участь у навчаннях Організації Договору про колективну безпеку.

"Вони приїхали в Білорусь для участі в спільних навчаннях з силами оперативного реагування ОДКБ "Взаємодія-2023", які пройдуть в Білорусі з 1 по 6 вересня", - говорилося в повідомленні "Беларускі Гаюн".

Джерело матеріала
loader