Ексглаву МОЗ Степанова заочно заарештували у справі «Поліграфкомбінату»
Ексглаву МОЗ Степанова заочно заарештували у справі «Поліграфкомбінату»

Ексглаву МОЗ Степанова заочно заарештували у справі «Поліграфкомбінату»

Вищий антикорупційний суд України заочно заарештував колишнього міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Про це 14 вересня повідомили НАБУ і САП.

- ВАКС заарештував ексочільника ДП «Поліграфкомбінат», підозрюваного в заволодінні коштами держпідприємства на суму понад 450 млн грн, — йдеться у телеграм-каналі НАБУ.

У САП уточнили, що слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід 13 вересня за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП.

- Після затримання особи та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу, — додали в САП.

21 липня НАБУ і САП повідомили Максима Степанова про підозру у заволодінні понад 450 млн грн, коли він очолював державне підприємство «Поліграфічний комбінат «Україна». 22 липня Степанов заявив, що перебуває у відрядженні.

18 серпня Степанова та керівницю його благодійного фонду Юлію Пилипко Національне антикорупційне бюро викликало на для допиту в якості підозрюваних у кримінальному провадженні та отримання клопотань про обрання запобіжного заходу.

Раніше ВАКС відправив під цілодобовий домашній арешт Сергія Ферлія — керівника департаменту «Поліграфкомбінату», відповідального за міжнародні угоди. Він єдиний фігурант справи 2013-2016 років, який перебуває в Україні.

Максим Степанов був міністром охорони здоров'я від березня 2020 року до травня 2021 року. До цього обіймав посаду голови Одеської обласної державної адміністрації.

Теги за темою
Максим Степанов
Джерело матеріала
loader
loader