До Умані прибули понад 35 тисяч хасидів
До Умані прибули понад 35 тисяч хасидів

До Умані прибули понад 35 тисяч хасидів

Попри війну, до Умані на святкування Рош га-Шана (єврейського нового року) прибуло понад 35 тисяч паломників. У місті працює координаційний штаб. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ у Telegram.

«У місті цілодобово працює координаційний штаб, в якому представники Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, ДМС та інших служб», – ідеться в повідомленні МВС.

Також до Умані прибули ізраїльські поліцейські з метою посилення заходів безпеки та допомоги туристам.

Триває заборона на продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв, піротехнічних засобів, холодної зброї.

Згодом Надзвичайний і повноважний посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив, що українська влада не збирається скасовувати безвізовий режим для громадян Ізраїлю.

Також посол Ізраїлю розповів про наслідки скасування безвізу з Україною. За його словами, країнам буде складно повернутися до угоди про безвіз, якщо її скасують.

До слова, у першій половині 2023 року понад дві тисячі громадян України отримали відмову на в’їзд до Ізраїлю. Водночас, як стверджують у дипломатичній установі, ізраїльська сторона «свідомо маніпулює статистикою», заявляючи, що у в’їзді відмовили лише 5% із 40 тис. українців, які намагалися потрапити до країни від початку повномасштабного російського вторгнення.

Джерело матеріала
loader
loader